Minik Öğrencilerden Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Kermes

Güncelleme Tarihi:

Minik Öğrencilerden Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Kermes
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 16:23

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, SAKARYA ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR KERMES DÜZENLENDİ.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Sakarya Ortaokulu öğrencileri tarafından sokak hayvanları için bir kermes düzenlendi.
Bu kapsamda, bölgenin en büyük pazarının kurulduğu Perşembe günü ilçenin trafiğe kapalı tek caddesi olan Talatpaşa’da düzenlenen yiyecek, giyecek, kitap ve miniklerin kendi elleriyle yaptıkları takılardan oluşan kermese vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.
Sakarya Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencilerinden Ayşe Liza Peker’in öncülüğünde düzenlenen kermese, okulun öğretmenlerinden Gülay Uygun ile sınıf öğrencilerinin velileri de tam destek verdi.
Öğrencilerin, büyüklerine örnek olduğu çalışmada, kermesten elde edilen gelirle, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Köpek Bakım Çiftliği’ndeki sokak hayvanlarının ihtiyacı olan ilaç ve kuru mamaların satın alınarak, barınak yetkililerine teslim edileceği bildirilirken, okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Aysun Cengiz’in kermes standındaki satışlar gösterdiği büyük çaba ise dikkatlerden kaçmadı.
MİNİK YÜREKLER ÇOK MUTLU
Konuyla ilgili muhabirimizin yönelttiği soruları yanıtlayan 5-B sınıfı öğrencisi Ayşe Liza Peker, toplumun sokak hayvanlarına yeterince duyarlı olamadığını ve bu yüzden de sınıf arkadaşlarıyla birlikte böyle bir organizasyon yapma fikrinin doğduğunu anlattı.
Fikirlerini öğretmenleri Gülay Uygun başta olmak üzere okul öğretmenleri ve evde ebeveynleri de paylaştıklarını belirten Peker, okulun öğretmenlerinin de katkılarıyla bu kermesi düzenledikleri için son derece mutlu olduklarını belirtti.
ÖĞRETMEN UYGUN MEMNUN
Öğretmen Uygun ise, çocukların büyüklere göre sokak hayvanları, engelliler ve yoksul insanlar gibi toplumsal konularda daha duyarlı olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimiz bize böylesi bir fikirle geldiklerinde, olumlu karşıladık ve hemen hayata geçirdik. Velilerimizin büyük katkılarının yanı sıra ilçedeki bazı zeytinyağı firmalarının da destekleriyle bugün bu kermesimizi hayata geçirdik. Halkımızın da kermesimize gösterdiği ilgiyle inşallah öğrencilerimizin bu güzel çalışmasının sonucunda, barınaktaki sokak hayvanlarının kuru mama ve ilaç ihtiyaçlarının bir bölümünü temin edip, katkı vermiş olacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!