Minik öğrenciler davulla ritim tuttu

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrenciler davulla ritim tuttu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 00:00

Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu birinci sınıfında eğitim gören 43 minik öğrenciden oluşan grup, “davul şovu” yaptı.

Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulunda “Bütün Birler Bahçede” adıyla düzenlenen yıl sonu gösterisi, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin ellerinde balonlarla sahneye çıkarak dans etmesiyle başladı.
Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Örümcek Adam kıyafetleri giyen büyükleri eşliğinde sahneye çıkan minikler, ellerindeki balonları uçurdu. Daha sonra, okulun birinci sınıflarından 43 öğrenci, öğretmenlerinin eşliğinde “davul şov” yaptı. Öğrencilerin gösterisi, büyük beğeni topladı.
Bir yıllık emek
Okul Müdürü Namık Kemal Özbek, yaptığı konuşmada, Türkiye’de örneği görülmemiş bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bunda emeği geçen başta birinci sınıf öğretmenleri ile velilerimizi kutluyorum. Bu okulun müdürü olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Sınıf Öğretmeni Berrak Ergü ise 3 öğretmenle beraber, öğrencilerin davul şova hazırlanması için emek verdiğini söyledi.
Yaklaşık 1 yıldır sürdürdükleri çalışmalar için profesyonel yardım aldıklarını da ifade eden Ergü, “4 sınıftan öğrencileri katarak, emek vererek çok güzel bir davul şov hazırladık” dedi.
Macaristan yolcusu
Gruptaki öğrencilerin tamamının 7 yaş grubu olduğunu belirten Ergü, “Öğrencilerimizin, en küçük davul grubu olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bir seçme, eleme yapmadık. Katılmak isteyen her çocuk şova alındı. Öğrencileri gruplara bölerek çalıştık” diye konuştu.
Öğrencilerin şovlarını sergilemeleri için yurt içi ve yurt dışından birçok teklif aldıklarını anlatan Ergü, “Gelecek yıl Macaristan’a gideceğiz. Onun dışında yurt içinden gelen teklifleri de değerlendireceğiz” dedi.
Animasyon ve dans gösterileriyle devam eden etkinliği, çocukları okulda eğitim gören AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı ile Halil Mazıcıoğlu da izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!