Milli Savunma Bakanı Işık 15 Temmuz'da gazi olan askerlerle bir araya geldi (Geniş haber) 

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanı Işık 15 Temmuzda gazi olan askerlerle bir araya geldi (Geniş haber)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 11:11

Milli Savunma Bakanı Işık 15 Temmuz'da gazi olan askerlerle bir araya geldi (Geniş haber) 

Haberin Devamı

"TSK'NIN HİÇBİR ZAMAN BU DARBECİLERLE BİR OLMADIĞINI BUNDAN SONRA DA OLMAYACAĞINI ÖZELLİKLE İFADE ETMEMİZ LAZIM" 

TSK'MIZIN İÇERİSİNE SIZAN, YUVALANAN ASKER ELBİSESİ GİYMİŞ BU EŞKIYALARIN YAPTIĞI BU HAREKET, TSK'YI HİÇBİR ZAMAN BAĞLAMAZ" 

Hakime TORUN / ANKARA (DHA) - MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı mücadele ederken gazi olan askerlerle bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada, "O gece hain darbe girişimine kahramanca direnen değerli silah arkadaşlarımızsınız. Maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan, yuvalanan asker elbisesi giymiş bu eşkıyaların yaptığı bu hareket, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hiçbir zaman bağlamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, askerimiz, milletine bağlı değerlerine bağlı ülkesine ve devletine bağlı bir kurum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir zaman bu darbecilerle bir olmadığını bundan sonra da olmayacağını özellikle ifade etmemiz lazım. Sizler darbe girişimini bastırmanın sembollerisiniz" dedi. 


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı mücadele ederken gazi olan askerlerle Gazi Orduevi'nde akşam yemeğinde bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yemekte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "O gece hain darbe girişimine kahramanca direnen değerli silah arkadaşlarımızsınız. Maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan, yuvalanan asker elbisesi giymiş bu eşkıyaların yaptığı bu hareket, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hiçbir zaman bağlamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri, askerimiz, milletine bağlı değerlerine bağlı ülkesine ve devletine bağlı bir kurum. Bu noktada bu hainlerin yaptığını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mal etmeye çalışmak beyhudedir. Bunları kabul etmeyiz.  Hain darbe girişimi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yan yana getirme gayretini kesinlikle kabul etmeyiz. Bununla ilgili çabaları asla kabul etmeyiz. 

TSK'NIN HİÇBİR ZAMAN BU DARBECİLERLE BİR OLMADI BUNDAN SONRA DA OLMAYACAK
Bazılarının art niyetle bazılarının da farkında olmadan bütün silahlı kuvvetleri bir darbe yanlısı gibi göstermesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu ocak Peygamber ocağıdır. Milletin göz bebeği olan ocaktır. Ocağa sızanlar oldu ama hamd olsun bu hainler, ocağı ele geçiremedi. Bundan sonra da inşallah başaramayacaklar. Tarihinin her  döneminde bu tip ihanetlere bu millet maalesef maruz kalmış. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hiçbir zaman bu darbecilerle bir olmadığını bundan sonra da olmayacağını özellikle ifade etmemiz lazım. Sizler darbe girişimini bastırmanın sembollerisiniz." 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Gaziler arasında, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay'da, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Çolak derdest edilirken darbecilerin 2 kurşunuyla yaralanan zel kuvvetler personeli yüzbaşı Burak Akın, 7 kurşun isabet etmesine rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen albay Davut Ala da yer aldı. Gazilere takdir belgesi ve şilt takdim edildi. 


(FOTOĞRAF) 
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!