Milas'ta Balık ve Çocuk Oyunları Festivali yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Milasta Balık ve Çocuk Oyunları Festivali yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:14

Milas'ta Balık ve Çocuk Oyunları Festivali yapılacak

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde ilk kez düzenlenecek Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında 'En fazla topaç çevirme' ve 'En kalabalık balık koreografisi oluşturma' denemeleriyle Guinness rekoru kırılmaya çalışılacak.

Kültür balıkçılığında önemli üreticilerden Milas ilçesi, 12-18 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Balıkçılık alanında Milas'ı marka haline getirmek, yurt dışından gelen çocuklarla Türk çocuklar arasındaki arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek, Türk kültürünü tanıtarak gelecek nesillerde olumlu bir imaj çizmek amacıyla Milas Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girme denemesi yapılacak. Festivalin tanıtımı için Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, ülkemizdeki balık üretiminin yüzde 70'inin karşılandığı Milas'ın bu yönünün tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalde balık temizleme, balık tutma, balık yemekleri yarışmaları düzenleneceğini açıkladı. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek etkinliğe Milas ve çevresinde balık yetiştiren firmaların da sponsor desteği vereceğini kaydeden Arslan, "İlçemize bu festival ile Letonya, İspanya, Makedonya, Kosova, Romanya, Malta, Macaristan ve Litvanya'dan 13 - 15 yaş arası öğrenciler gelecek. Topaç, tombik, fare seksek, t seksek, mendil kapmaca, çelik çomak, üç taş, dokuz taş, yakantop gibi geleneksel çocuk oyunlarımızı öğrenecekler. Çocuklarımızla birlikte bu oyunları oynayarak kardeşlik ilişkilerini geliştirecekler; tarihimizi ve kültürümüzü öğrenecekler. Etkinliğimiz kapsamında 16 Mayıs tarihinde bu oyunlardan biri olan topaç çevirme alanında ‘En fazla topaç çevirme', 17 Mayıs tarihinde ise ‘En kalabalık balık koreografisini' oluşturma şeklinde iki adet Guinness rekor denemesi gerçekleştirilecek" dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın Türkiye fahri temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, sağlık ve çocuklar açısından güzel bir festival olacağını belirterek, "Çocuk oyunlarımız çok önemli. Eskiden bizlerin ne cep telefonları ne de tabletleri vardı. Ama hepimiz oyunlarımızla çok mutluyduk. Oyunlarımızın yeni nesillere aktarılması ve tanıtılması açısından güzel bir organizasyon" dedi. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise 1. Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında 12 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Atapark'ta 'Milas Mucidini Arıyor' ve 'Çocuk Oyuncakları Sergisi' ile engelli öğrencilerin gösterilerinin yer alacağını belirtti. Festivalin kortej yürüyüşünün 16 Mayıs Salı günü yapılacağını ifade eden Bal, Guinnes rekor denemelerinin 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!