Milaslılar terörü lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Milaslılar terörü lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 18:14

Milaslılar terörü lanetledi

Haberin Devamı

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), (DHA)- İSTANBUL'daki bombalı terör saldırılarına tepki amacıyla Muğla'nın Milas İlçesinde öğrencilerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun katılımıyla miting düzenlendi. Mitinge katılan yaklaşık 7 bin kişi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda' sloganları attı.
İstanbul'da geçen cumartesi akşamı meydana gelen terör saldırısıyla ilgili olarak bugün öğlen saatlerinde Milas'ta, Milas Kaymakamlığı öncülüğünde miting düzenlendi. Şehitleri anmak ve terörü lanetlemek adına Milas Belediyesi, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle düzenlenen mitinge yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ın birer konuşma yaptığı mitingde, terör bir kez daha lanetlendi. Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalığa konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, terörün dini, mezhebi, inancı olmadığını vurgulayarak, "Milli eğitim camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.
Milas Kaymakamı Fuat Gürel, 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü, 11 Aralık'ın ise tarihin ise mevlit kandili olduğunu hatırlatıp, "Huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gereken günlerdi. Maalesef hiçbir ahlaki değeri olmayan, insani değeri olmayan bir güruh kardeşlik bağlarımızı yıpratmak, belki bizleri birbirimize düşürmek adına İstanbul'daki hain saldırıyı gerçekleştirdi. Ama şunu bilmelidirler ki bizler şehit ve gazi oldukça birbirimize kenetleniyoruz" dedi.
'BİZİ SİNDİREMEZLER'
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise bu meydanlarda toplanmanın çok anlamlı olduğunu söyleyerek, "Terör zalimdir. Terör haindir. Terör kalleştir. Terör bir insanlık suçudur. Bizi bu tür kalleşçe, haince ve zalimce yöntemlerle sindiremezler. Türk ulusu kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanmış, devlet kurma kabiliyeti, birlikte yaşama kabiliyeti, erdemi yüksek bir ulustur. Bu ülke için, bu topraklar için, bu insanlar için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okul yöneticileri tarafından şiirler seslendirildi, Milas İlçe Müftülüğü yöneticileri tarafından dualar okundu. Daha sonra ise şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi. Atatürk posteri, Türk bayrakları eşliğinde gerçekleşen ve 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda' sloganlarının atıldığı yürüyüşe çevrede bulunan vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!