MHP'li Taşdoğan'dan sağlık çalışanlarına saldırı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

MHPli Taşdoğandan sağlık çalışanlarına saldırı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 12:42

MHP'li Taşdoğan'dan sağlık çalışanlarına saldırı tepkisi

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA) - MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların arttığını ve saldırıların önüne geçmek adına cezaların artması gerektiğini söyledi.
Parti binasında aylık değerlendirme toplantısında konuşan Taşdoğan, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, son yıllarda sağlık görevlilerine yönelik saldırılarda artış yaşandığını aktardı. Saldırıların önüne geçmek adına, saldırganlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aktaran Taşdoğan şöyle dedi:
"Son zamanlarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin hem oranları hem de dozajı artıyor.3,5 yılda 32 bin doktor ve sağlık çalışanı, hasta ve yakınları tarafından şiddet gördü. Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu sağlık çalışanları olmadığı halde mağduru sağlık çalışanlarıdır. son 9 ayda sağlık çalışanlarının 642’si fiziksel şiddete, 5 bin 165’i sözel şiddete ve bin 185’i de hem sözel hem de fiziksel şiddete uğradı. Şiddet vakalarının üçte biri fiziksel şiddet içeriyor. Yüzde 60’ı da hekimlere yönelik şiddeti içeriyor.  Mesleğini yaparken şiddete uğradığı için hayatını kaybedenler oldu. Sağlık kurumlarında sağlık çalışanına şiddet uygulandığında 2-4 yıl arasında bir ceza talep ediyoruz. Eğer şiddet nedeniyle sağlık hizmeti aksarsa cezanın yarım misli artırılması önerimiz de mevcuttur"
Gaziantep'in Doğu Anadolu fay hattının etki alanı içinde olduğunu belirten Taşdoğan, kentin deprem haritasının yenilenmesi gerektiğini aktardı. Deprem riskinin her zaman olduğunu ifade eden Taşdoğan şöyle konuştu:
"İlimiz merkezi bu fay hattına yaklaşık 40-45 km mesafede,bu fay hattında her yıl yaklaşık olarak 1-1.5 cm civarında bir kayma meydana gelmektedir. Verilere göre büyük deprem olarak nitelendirilen büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem 1513 yılından bu yana meydana gelmemiştir. Fay hattının bu kesiminde yaklaşık olarak 500 yıldır büyük deprem meydana gelmemesi, 4-5 m civarında gerilme veya sıkışma olabileceğine işaret etmektedir. Böyle bir sıkışma büyüklüğü 7 ve üzerinde bir deprem olabileceği ihtimalini her zaman canlı tutmaktadır.  Bu sebeple en son 1996 yılında güncellenen deprem haritasına henüz el değmemiştir. Mevcut deprem haritalarına göre Gaziantep kent merkezinin 3. Derece Deprem Bölgesi olarak görünmesi Gaziantep’te deprem tehlikesi bulunmadığı yönünde bir algı oluşturmaktadır. Fakat 2011 yılında tespit edilen ve az önce bahsettiğim fay hattı önemli risk unsurları oluşturmaktadır. 2015 yılında tamamlanacağı duyurulan yeni deprem haritasının güncellenmemesi deprem riskinin gerçek boyutlarının fark edilmesini engellemektedir. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların biran önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir."
Taşdoğan, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!