Mevsimlik tarım işçileri için güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Mevsimlik tarım işçileri için güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 13:51

Mevsimlik tarım işçileri için güç birliği

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde Kalkınma Atölyesi tarafından hazırlanan, 'Mevsimlik Tarım işçileri ve Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine Yönelik Eylem Planı' kapsamında toplantı düzenlendi.
Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Burak İnceoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Orkun Davutluoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Zehra Duran, ASKİ Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Kubilay Tuncel, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) Başkanı Prof. Dr. Oya Işık, ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Evşen Batar Nazik, Adana Kadın Danışma Merkezi Sığınma Evleri Koruma Derneği adına Berrin Ünlü ve Pakize Koç katıldı.
Saha araştırmalarını sayısal veri ve gözlemlere dayandırarak katılımcılarla paylaşan Kalkınma Atölyesi direktörleri; Adana Ovası'nın geçmişten bugüne yüzlerce yıldır bereketli toprakları sayesinde tarım göçü aldığını, son dönemde de Suriyeli Sığınmacılar sebebiyle yelpazenin daha da genişlediğini anlattı. Sorunların makro ölçekte, ivedilikle çözüme ulaşması için gerekli işbirliklerinin kamu imkanları ve sivil toplum savunuculuğu ile çözülebileceğinin altını çizdi. Kalkınma Atölyesi Direktörü İhsan İznebioğlu; Adana Kent Konseyi'nin, STK ve kamuda birleştirici ve bütünleştirici rol oynamasının sorunların çözümü konusunda etkisinin büyük olacağına inandıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!