Mevlid Kandili

Güncelleme Tarihi:

Mevlid Kandili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 13:00

- AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Daniş ve Kaşdemir, mesaj yayımladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daniş ve Kaşdemir, ortak mesajlarında, Hazreti Muhammed'in savaş yerine barış ve kardeşliği, toplumsal adaleti, medeniyetler çatışması yerine tüm insanlığın bir arada huzur içinde yaşayabileceği bir dünya kurmayı hedeflediğini bildirdi.

Onun örnek hayat çizgisinin, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerlerin bütün dünya için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özellikte olduğuna işaret eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, ne sözle ne davranışla kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı öğütleyen ve yaşayışıyla bunlara en güzel örnek olan Peygamber Efendimiz, yetimin elinden tutmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuş, hiç kimseyi incitmemiş, birçok kötülüklere karşı aynısıyla karşılık vermemiştir. Hazreti Muhammed, doğruluk, nezaket, güvenirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi davranışlarıyla insanlığa her zaman örnek olmuştur. Bizler de Peygamber Efendimizin güzel ahlakını kendimize örnek almalı, onun ahlakıyla ahlaklanmaya çalışmalıyız. Peygamber Efendimizin yolundan gitmek ve hakka karşı olan görevlerimizi yerine getirmek, bu dünyadaki en büyük vazifemiz olmalıdır. Bu mübarek gecede dualarla hayırlarla kuracağımız gönül birlikteliğiyle Mevlid Kandilini çok iyi şekilde değerlendirmeliyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!