Meslek lisesi algısı değişmeli

Güncelleme Tarihi:

Meslek lisesi algısı değişmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 00:00

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, meslek liselerine ilişkin toplumdaki “Bu çocuk adam olmaz. Bunu teknik okula, meslek lisesine gönderelim” algısının değişmesi gereken ve yanlış bir algı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ASO Anadolu Teknik Koleji’nin ilk karne töreninde konuşan Özdebir, hayallerinin Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesilleri donanımlı şekilde yetiştirmek olduğunu anlatarak, söz konusu okul ile bu hayalin gerçekleştirilmesinde önemli bir adım attıklarını kaydetti. Özdebir, Türkiye’yi yetiştirecekleri gençlere emanet edeceklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
“153 milyar dolarlık ihracat yaptık, uzaya uydu gönderdik ama bunların hiçbiri sizinle mukayese edilemez. Sizler için çalışıyoruz. Size ülkemizi emanet edeceğiz. Bu bayrağı dalgalandıracak, daha yükseğe taşıyacak olan sizlersiniz. Kıymetinizi iyi bilin.” Özdebir, Türkiye’de meslek liselerine yönelik toplumdaki “Bu çocuk adam olmaz. Bunu teknik okula, meslek lisesine gönderelim” algısının yanlış olduğunu ve değişmesi gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!