Mersinli Sarıkamış şehidi torunları Sarıkamış’a uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersinli Sarıkamış şehidi torunları Sarıkamış’a uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 13:59

Mersinli Sarıkamış şehidi torunları Sarıkamış’a uğurlanıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Valiliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Sarıkamış Harekatı'nın 103’üncü yıldönümünde 'Mersin'in Sarıkamış Şehidi Torunlarını, Sarıkamış'ta Şehit Dedeleriyle Buluşturma' projesi gerçekleştirilecek.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen projenin törenine Mersin Milletvekilleri CHP'li Aytuğ Atıcı ve Ak Partili Yılmaz Tezcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve şehit yakınları katıldı.
Proje kapsamında 35'i Sarıkamış'ın Mersinli şehit torunu olmak üzere Mersin Üniversitesi, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü, ilçe belediyeleri, Mersinli Muharip Gazileri ve diğer kurumlardan katılımcıların da dahil olmasıyla oluşturulan 55 kişilik proje ekibi,  Sarıkamış’a gitmek üzere yola çıktı. 3 gün sürecek olan projede katılımcılar Sarıkamış'taki muharebe alanları ile dedelerinin şehit düştüğü yerleri ziyaret edecek. Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda her yıl şehitleri anma adına düzenlenen yaklaşık 3 kilometrelik saygı yürüyüşüne katılım sağlanacak.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!