Mersin’de stadın yerine meydan önerisi

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de stadın yerine meydan önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 13:20

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alana kent meydanı yapılması önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’nın başkentlerinin gezildiği yurt dışı teknik gezisinin ardından yazılı açıklama yapan Ekinci, kent meydanların önemine dikkat çekti. Viyana, Bratislava, Prag ve Berlin kentlerinde inceleme yapan heyetin kent meydanları hakkında bilgi edindiğini belirten Ekinci, şöyle konuştu:

"Bu kentlere gezmek için giden insanlar meydanlara uğramadan o şehirden ayrılmıyor. Buralar hem insanlara nefes aldırıyor hem de kente bir kimlik katıyor. Nasıl bir evin en önemli odası salon oluyorsa, bir kentin de salonu meydandır. Mersin’e de böylesine kentle özdeşleşmiş meydan gerekiyor. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın bulunduğu alan Mersin’e yapılacak bir kent meydanı için en uygun yer. Stat ve çevresindeki alan, Mersin için tarihi, kültürel, sosyal ve doğal değerleriyle çok büyük önem taşımaktadır. Bu alanı meydan olarak değerlendirebiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!