Mersin'de renkli festival korteji

Güncelleme Tarihi:

Mersinde renkli festival korteji
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 13:22

Mersin'de renkli festival korteji

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi'nin düzenlediği 8'inci Soli Güneş Festivali, kortej ile tanıtıldı. 
Mersin’in caddelerini turlayan festival korteji renkli görüntülere sahne oldu. Klasik otomobil, bisiklet ve motosiklet derneklerinin katılımıyla Mezitli Belediye binası önünden başlayan kortejde çiftçi bir kadın da traktörüyle yer aldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üstü açık bir otomobilde vatandaşları selamladı. Başkan Tarhan "Festivalimiz, 3 Haziran Cumartesi günü çeşitli etkinlikler ile başlayacak. Coşkulu bir şekilde geçecek festivalimize tüm halkımızı davet etmek amacıyla kortej ekibimizle beraber tanıtımını gerçekleştirdik. 3 Haziran'da Bengü, 4 Haziran'da Nilüfer koser verecek. Tüm halkımızı bekliyoruz" dedi. 
Festivalin bir amacının da Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nin turizme kazandırmak olduğunu ifade eden Tarhan, "Mersin’de yılın 300 günü güneşli geçiyor. Ama güneş enerjisinden yeterince faydalanamıyoruz. Amacımız hem güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanabilmek hem de insanlığın ortak mirası olan 3 bin yıllık antik kenti turizme kazandırmak" dedi.
Korteje; Mersin Bisiklet Kulübü, Mersin Bisikletli Gezginler, Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Türk Riders Chopper Kulübü, Rebirth Motosikletliler Grubu, Mersin Motosiklet Spor Klubü, Mersin Volkswagen Otomobil Sevenler Derneği üyeleri, araçlarıyla katıldı. 

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!