Mersin'de genç eczacılar kep attı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde genç eczacılar kep attı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 11:44

Mersin'de genç eczacılar kep attı

Haberin Devamı


MERSİN Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 12'nci dönem mezunları düzenlenen törenle kep atmanın sevincini yaşadılar.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve mezuniyet sevincinin yaşandığı törene Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Serap Yalın, Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, öğretim üyeleri, genç eczacılar ve aileleri katıldı.  Törende söz alan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, "Eczacılar, yüzyıllardır değişen ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun ve bireylerin sağlığı için çok değerli bir misyonu devam ettirmektedirler. Sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olacağınıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Eczacıların toplum sağlığı için, gelişen bilim dünyasının birikimini kullanarak değerli bir misyon üstlendiklerine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ise, "Mezun olduğunuz bu günde, sizin için pek çok  şey yeni başlıyor. Siz eczacılar, sağlık sisteminin önemli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Çalışma alanınızı geniş tutmanızı ve rolünüzü kimseye devretmemenizi tavsiye ederim. En iyi fakültelerden birinden mezun oldunuz" diye konuştu.
Bu yıl 70 öğrencinin mezun olduğunu törende dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Mezun olmaya hak kazanan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından fakülte birincisi  Emine Aygün, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Genç eczacıların 'Eczacılık Yemini' etmesiyle devam eden tören, mezun öğrencilerin 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atmalarıyla son buldu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!