Mersin Üniversitesi'ne 3 yeni birim

Güncelleme Tarihi:

Mersin Üniversitesine 3 yeni birim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 15:10

Mersin Üniversitesi'ne 3 yeni birim

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi'nde  3 yeni birim açılışla hizmete girdi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın katılımıyla gerçekleştirilen açılışlar üniversite içinde heyecan yarattı. Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Göz Bankası’nın, hasta yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç duyulan ikinci özel yataklı servisinin ve Çiftlikköy Kampüsü’nün kuzey kısmında inşa edilen merkezi derslikler binasının açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı,
Açılışta konuşan Bakan Elvan, Mersin’in çok önemli sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyerek, "Mersin ileride ülkemiz için de önemli bir sağlık merkezi olacak. Mersin Üniversitesi’nin Akdeniz Kültür Merkezi, Eğitim Fakültesi yeni binası gibi devam eden önemli yatırımları var. Üniversitemizin ihtiyacı neyse, bu ihtiyacı karşılama noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Kalkınma Bakanı olarak bugüne kadar her türlü desteği verdim, vermeye de devam edeceğim, Biz üniversitelerin daha nitelikli olması noktasında her türlü imkanı ve her türlü desteği sunmaya hazırız. Yeter ki siz projeler üretin, yeter ki siz bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için gerekli yol haritası oluşturun" dedi.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, Mersin'de ilk kez bir kamu hastanesinde göz ve kornea naklinin ve keratokonus hastaları için de çapraz bağlama tedavisinin yapılacağını ifade ederek, "Bu merkeze sahip hastanelerde, kornea nakli belgesine ve becerisine sahip uzmanlarca, hayatını kaybetmiş kişilerden alınan gözün kornea tabakasının işlevini yitirmiş korneaya sahip kişilere nakli yapılabilmektedir. Bu merkezi açmak için Sağlık Bakanlığımızın ortaya koyduğu şartları sağlamak gerekmektedir. Yataklı servisimizde ise 22 özel oda olup her odasında hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın temel ihtiyaçlarını giderip konforlu kalabilecekleri ortam gerçekleştirilmeye çalışıldı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılışlar gerçekleştirilirken, hastaneyi ve üniversiteyi gezen Bakan Elvan Rektör Prof. Dr. Çamsarı'dan üniversite ile ilgili bilgiler aldı.
MERSİN, (DHA)
İM (İM/MK) (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!