Mersin Caretta Bisiklet Festivali tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Caretta Bisiklet Festivali tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 14:51

Mersin Caretta Bisiklet Festivali tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Bisikletli Gezginler Derneği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Mersin Caretta Bisiklet Festivali tamamlandı.

Mersin Valiliği himayesinde tamamlanan, 15 kentten 200 bisikletçinin katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. festival kapsamında Narenciye, Lamos Kanyonu ve Tarihe Yolculuk parkurlarını tamamlayan bisikletçiler, Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için pedal bastı. Bisiklet sporuna dikkat çeken ve kent turizmine katkı sağlanan festival çerçevesinde bisikletçilere, doğanın ortasında tantuni ikram edildi. 3 gün süren festivalde deniz kaplumbağaları tanıtılıp korunmasına dikkat çekilirken, engelli bisikletçiler de parkurda pedal bastı. Kentin simge noktalarından biri olan Kızkalesi'ni de ziyaret eden bisikletçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festivalin amacına ulaştığını ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir şunları söyledi:

"İlk yılından bu yana festivalimizin salimen yapılabilmesi için tüm imkanlarını kullanan Mersin Valiliği'ne, güçlü işbirliğiyle bu başarının elde edilebilmesi için seferber olan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, Erdemli Belediyesi'ne, Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi'ne, festivalimize katkı sunan özel kuruluş ve kişilere, organizasyonda emek harcayan kamu ve özel kurum çalışanlarına, gezilen yörelerin sakinlerine, ulaşımını yavaşlattığımız taşıt sürücülerine, büyük bir özveriyle misafirlerimize ev sahipliği yapan çalışkan dernek üyelerimize şükranlarımızı sunarız."

İM(AP)(08.06.2016)(FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!