Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz mazbatasını aldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz mazbatasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 15:03

Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz mazbatasını aldı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Barosu’ndan hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 787 oy alarak başkanlığına seçilen Bilgin Yeşilboğaz mazbatasını alarak görevine başladı.
Mersin Barosu eski başkanları Alpay Antmen, İsa Gök, Halit Akın, Hulki Özel, Şengün Erdoğan ve avukatların yoğun katılımıyla gerçekleşen mazbata töreninde; Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Divan Başkanı Halit Akın’dan mazbatasını teslim aldı.
Akın yaptığı konuşmada başkan Adayları Gazi Özdemir ve Bilgin Yeşilboğaz’ın sağduyulu, kendilerine ve baroya yakışır olgunlukta olmalarının çok önemli bir dayanışması örneği olduğunu belirterek, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Mersin Barosu bu şekilde görüntü vermeli. Mersin Barosu üyesi olmak avukatlara kazançtır. Yargı bağımsız olmadığı takdirde, avukatların da bağımsızlığı elden gitmektedir ve işlerimizi yapamamaktayız. Bu nedenle, bu birlikteliği mutlaka sağlamalıyız" dedi.
Daha sonra konuşan mazbatasını alan Başkan Yeşilboğaz ise, "Baro yönetim kurulumuzun oybirliğiyle almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı sonrasında 10 Haziran’da yapılan seçimler sonucunda meslektaşlarımız beni barosu başkanlığı görevine layık gördü. 1994 yılında başladığım ve onurla, gururla sürdürdüğüm meslek yaşantımda, her bir kademesinde- kurulunda şerefle, üreterek, mücadele ederek görev yaptığım Mersin Barosu’nun Başkanlığını yapmak benim için şüphesiz ki çok büyük bir onurdur. Mersin Barosu, evveliyatında olduğu gibi barolara ve meslektaşlara yapılan baskı ve saldırılara karşı siyasi görüşüne, cinsiyetine, ırkına bakmadan her zaman tüm meslektaşlarımızın ve barolarımızın yanında olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!