Merkez Camii yapım çalışmaları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Merkez Camii yapım çalışmaları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 13:09

Merkez Camii yapım çalışmaları başlıyor

Haberin Devamı

 

SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde yenilenecek Merkez Camii'nin yapımı için protokol imzalandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 13 yıl önce Serik'e yapmış olduğu ziyaret sırasında yenilenmesi konusunda talimat verdiği Merkez Camii yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan ve her geçen gün yıpranmışlığından dolayı risk teşkil eden Merkez Camii yenilenmesi için yıkıldı.
Serikli hayırsever iş insanı Adem Kozan'ın sponsorluğunda yaptırılacak olan Merkez Camii'nin protokolü Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın makamında imzalandı. Protokol, Serik Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, müteahhit Fatma Yaman ve hayırsever iş insanı Adem Kozan arasında imzalandı.
'İLÇEMİZE YAKIŞAN BİR CAMİYE KAVUŞACAĞIZ'
1700 metrekare alan içerisinde yaklaşık 1000 kişilik cemaatin ibadet edebilmesi için tasarlanan camide, Kur'an kursu ve şadırvan da yapılacak. Serik'te vatandaşların ibadetlerini daha rahat yapmalarına imkân sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ramazan Çalık, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize ziyareti sırasında, Merkez Cami'mizin daha modern hale dönüştürülmesi için verdiği talimatı yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayede inşallah ilçemize yakışan bir camiye kavuşmuş olacağız. Camimizin yaptırılmasına sponsor olan hayırsever iş insanımız Adem Kozan'a da şahsım ve Serik halkı adına çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.
Bir yıl içerisinde yapılması planlanan caminin ismi ise 'Merkez Hacı Adem Kozan Camii' olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!