Meram Tıp Fakültesi Başarılı Bir Operasyona Daha İmza Attı

Güncelleme Tarihi:

Meram Tıp Fakültesi Başarılı Bir Operasyona Daha İmza Attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 13:02

14 YIL BOYUNCA ALTINA KAÇIRMA PROBLEMİ YAŞAYAN 19 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ, NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NDE KONULAN TEŞHİSİN ARDINDAN BAŞARILI BİR AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

14 yıl boyunca altına kaçırma problemi yaşayan 19 yaşındaki genç, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde konulan teşhisin ardından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.
Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslim Yurtçu Ş.A.’nın 14 yıl boyunca idrar kaçırma şikayeti ile çeşitli tıbbi merkezlere müracaat ederek çeşitli ilaçlar kullanmış olmasına rağmen sorunun giderilemediğini ifade etti. Doç. Dr. Yurtçu, “Biz hastamıza iki ay süre ile önce idrar tahlilleri daha sonra da ultrason ve emar ürografi yaparak kendisinde ‘egtopik üreter’ olduğunu tespit ettik” dedi. Yurtçu, idrar kaçırmanın psikolojik, anatomik ve fizyolojik nedenleri olduğunu ve bunların doğuştan veya sonradan ortaya çıkabildiğini sözlerine ekledi.
“BÖBREKTEN İDRAR TORBASINA ÜÇÜNCÜ YOL TESPİT ETTİK”
Doç. Dr. Müslim Yurtçu; normalde insanlarda her iki böbrekten idrar torbasına giden iki ayrı yol olduğunu, fakat Ş.A.’nın diğer insanlardan farklı olarak böbreklerinden idrar torbasına giden üçüncü bir kanalın olduğuna dikkat çekti. Yurtçu, “Biz bunlara ‘üreter’ diyoruz. Ama bizim hastamızda sağ böbrekten 2 adet ‘Üreter’ yol olduğu ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi normal olarak idrar torbasına açılırken, diğeri ise direk genital bölgeye açılıyordu. Bu idrar kaçırma da saat başı bir pet şişeyi dolduracak kadar fazlaydı. Bu nedenle hastamız gündelik hayatında toplum içerisine çıkmakta sıkıntı çekiyordu” şeklinde konuştu.
20 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR
Teşhisi koyduktan sonra ameliyat ile genital bölgeye açılan ektopit üreteri mesaneye bağladıklarını belirten Doç. Dr. Yurtçu, “Bu ameliyatın sonucunda hastamızın şikayeti tamamen ortadan kalktı. Şu anda hastamız idrarını tutabiliyor ve kaçırma olmuyor. Bu rahatsızlık 20 binde bir olarak görülen bir vakadır. Tanısı ise ancak ciddi bir tetkik ve araştırma ile ortaya konulabilir” dedi.
14 yıl boyunca toplum içine çıkmakta zorluk çektiğini belirten Ş.A. 19 yaşına kadar birçok hastaneye başvurduğunu fakat sonuç alamadığını ifade etti. Ş.A., “Zor bir okul dönemi geçirdim. İdrar kaçırma sorunu toplumda az görülen bir rahatsızlık olduğu için utanıyorsunuz ve kimseye sorununuzu anlatamıyorsunuz. Psikolojik olarak büyük sıkıntılar çektim. Meram Tıp Fakültesinde konulan teşhisin ardından ameliyat oldum ve sorunlarım ortadan kalktı. Şimdi ben de diğer insanlar gibi normal hayatını yaşayabiliyorum. Doktoruma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!