Manşetlerle 2017

Güncelleme Tarihi:

Manşetlerle 2017
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 11:07

Bugün 1 Ocak 2018... Acısıyla, tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı. Bugün, yeni bir yıla “Merhaba” diyoruz. Peki, 2017 Ankara için nasıl geçti? Hürriyet Ankara, 2017’ye damgasını vuran olayları okurları için derledi.

Haberin Devamı

Ankara’da 2017’nin en önemli olayı hiç şüphesiz, Melih Gökçek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifası oldu. Melih Gökçek’in istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

Manşetlerle 2017


* EMİR DEMİRİ KESER(28 Ekim): Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin ardından istifa kararı alan Melih Gökçek, 23 yıl 7 ay 1 gün boyunca sürdürdüğü görevinden 28 Ekim’de istifa etti. Düzenlediği basın toplantısıyla istifasını duyuran Gökçek, “Emir demiri keser. Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerini getiriyorum” sözleriyle görevinden ayrıldı.
* İLK MESAJ ORTAK AKIL(6 Kasım): Melih Gökçek’in istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi. Başkan Tuna, ilk mesajında ortak akıl çağrısında bulunarak, “Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Hiç kimseye farklı muamele yok, kimseye zulüm yok” dedi.
* MEŞHUR FISKİYE KALKTI(14 Kasım): Gezi olayları sırasında Gökçek adına açılan sahte bir hesaptan atılan “Belediye önündeki fıskiyeyi kim kırdı” tweetiyle Türkiye’nin gündemine oturan fıskiye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Manşetlerle 2017


* ÇOK KONUŞULAN KUCAKLAŞMA(17 Kasım): Başkent’te muhalefetteki üç belediye başkanını makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile samimi şekilde kucaklaşması ülke gündemine oturdu ve çok konuşuldu.
* GECE ULAŞIMI BAŞLADI(18 Kasım): Yeni Başkan Mustafa Tuna’nın talimatıyla Başkent’te gece ulaşımı uygulaması başladı.

Manşetlerle 2017

* T-REX GÖÇ ETTİ(27 Kasım): Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği(AOÇ) Kavşağı’ndaki ünlü T-Rex dinozor maketini kaldırdı.
* KALECİ DE GİTTİ(28 Kasım): Melih Gökçek’in Saray Spor Tesisleri’nin tanıtımı için 2010 yılında yaptırdığı sporcu heykelleri ile Kızılay’daki lale tarzı led meydan aydınlatması da kaldırıldı.

Haberin Devamı

Manşetlerle 2017

KENTTE TARTIŞMA BİTMEDİ

Ankara’da 2017’nin en önemli gelişmelerinden biri de, 13 yıl sonra hizmete giren Keçiören Metrosu’ydu. Ayrıca kentte, eski Havagazı Fabrikası’nın yıkımı ve ODTÜ arazisinden geçen yol tartışmalara neden oldu. İşte bir yılın satır başları ve tarih tarih yaşanan olaylar:
* 13 YILLIK HASRET SONA ERDİ(5 Ocak): 13 yıllık sürecinin ardından tamamlanan Keçiören Metrosu, 5 Ocak’ta Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
* KREDİYİ TÜKETTİLER, ANKARAKART’A GEÇTİLER(15 Mayıs): Sene başında tecavüz ve cinayet olaylarıyla büyük tepki çeken özel toplu taşıma araçları(ÖTA), Melih Gökçek’in, sözleşmelerinin 2019’da biteceğini belirterek “Krediyi tükettiler” demesinin ardından Ankarakart uygulamasına başladı.

Haberin Devamı

Manşetlerle 2017

* TEMİZLİK BAŞLADI(2 Haziran): Gölbaşı’nın 25 yıldır özlemle beklediği Mogan Gölü’ndeki temizlik çalışmaları, Sahil Parkı’nın kıyısından başladı.
* ODADA KAN AKTI(13 Haziran): Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’nda çıkan silahlı kavgada Oda Başkanı Zafer Şener’in de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı.
* ANPARK SAHADA(17 Temmuz): ANPARK modeli otopark sistemi, 17 Temmuz tarihinde sahaya indi. Ankara’da iki yıllık aradan sonra ‘ücretli’ dönem yeniden başlamış oldu.
* AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ(25 Ağustos): Seğmenler Parkı’ndan geçen yıl çalınan bronz heykel halen bulunamazken, heykelin oturtulduğu kaideye, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gülen surat çizildi.

Haberin Devamı

Manşetlerle 2017


* GECE KEPÇE GÜNDÜZ EYLEM(11 Eylül): Şehir Hastanesi trafiğini rahatlatması amacıyla yapılacak ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçecek yolun inşaatı, Büyükşehir ile ODTÜ’nün protokol imzalamasının ardından gece yarısı başladı.Yola tepkili bazı mezun ve öğrenciler ise fidanlı eylem yaptı.
* TRAFİK NERONU(29 Eylül): ‘Akaryakıt taşıma ruhsatı’ olmadan 300 litre mazotla yola çıkan kamyonet sürücüsü, az daha faciaya sebep olacaktı. Anadolu Bulvarı’nda alev topuna dönen kamyonet 6 aracı daha yaktı.
* HALK ‘YIKILMASIN’ DEDİ(27 Kasım): Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin kaderini belirlemek için yapılan halk oylaması ve anketten yüzde 76 ‘yıkılmasın’ sonucu çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın isteğine göre hareket edin” talimatı verdi.

Haberin Devamı

Manşetlerle 2017

* KUĞULU’YA NE OLDU(8 Aralık): Çankaya Belediyesi ekipleri, Kuğulu Park’ta 7 ağacı kesip, çok sayıda ağacı budarken, Peyzaj Mimarları çalışmaya tepki gösterdi.

Manşetlerle 2017

* BİR YIL TARTIŞILDI, BİR HAFTADA YIKILDI: Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Havagazı Fabrikası’nın yıkımı için 25 Şubat’ta başlattığı çalışmalar, Mimarlar Odası’nın tepkisine neden oldu. Oda yetkilileri, binadaki 350 ton asbestin Ankaralı için kanser tehdidi oluşturacağını iddia ederken, belediye yetkilileri “Gerekli her türlü önlem alındı” dedi. Şubat ve mart ayı boyunca süren asbest tartışması, mahkemenin yıkım durdurma kararıyla yeni bir boyut kazandı. 8 ay sonra, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı iptal etmesiyle çalışmalar tekrar başladı ve kalan binalar da bir haftada yıkıldı.
* YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ(27 Aralık): Akyurt’ta 26 Mayıs 2015 tarihinde temeli atıldıktan sonra ilerleme kaydedilemeyen fuar alanının yapımı yılan hikâyesine döndü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yer değişikliğini işaret edip, bir yıl içinde bitirilme talimatı verdiği fuar alanıyla ilgili yer konusu da netleşmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!