Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: Ankara’nın nefes alacağı mega projeler yapmayı planlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: Ankara’nın nefes alacağı mega projeler yapmayı planlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 11:10

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: Ankara’nın nefes alacağı mega projeler yapmayı planlıyoruz

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – BAŞKENT’in en çok değer kazanan ilçelerinden biri olan Mamak, 2018 yılında da birçok yatırımıma ev sahipliği yapacak.
Birçok projenin açılışının yapılacağı Mamak ilçesinde, 2018 kurdele kesme yılı olacak. İlçede yapılan ve yapımı devam eden projelerin vatandaşların beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu yılın en öne çıkan projesi 2.5 milyon metrekarelik alana sahip Üreğil Kent Ormanı olacak. Sadece Mamaklıların değil, Ankara’nın nefes alacağı bir yer olacak olan bu mega projenin 1’inci etabının açılışını Ağustos ayı gibi yapmayı planlıyoruz” dedi.
HAFTA SONLARININ YENİ ADRESİ OLACAK
Ankaralıların doğayla iç içe zaman geçirmeleri için tasarlanan Üreğil Kent Ormanı projesinde, toplam 31 bin 500 metrekareden oluşan iki adet gölet bulunacak. Su sporlarıyla ilgili etkinliklerinde yapılacağı mega projede, çocukların tarımsal ürünler yetiştirebileceği bir ekoloji okulu, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunacak. Proje tamamlandığında Ankaralılar hafta sonu veya boş vakitlerinde piknik de yapabilecek.
GELENEKLER YAŞATILACAK
Mamak’ta tarihi yapılarla birlikte unutulmaya yüz tutmuş geleneklerinde hayata geçeceğini ifade eden Akgül, “2018 yılında ilçemizin ilk köy konağını Gökçeyurt Mahallemizde açacağız. Mamaklıların sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi ve dayanışmayı artırmayı amaçlayan projemiz, aynı zamanda düğün, nişan, asker uğurlama gibi sosyal ve kültürel organizasyonlara da ev sahipliği yapacak” dedi.
‘BİRÇOK HİZMET TEK NOKTADAN VERİLECEK’
İhtiyacı hissedilen yatırımları Mamak’a kazandırarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydeden Akgül, “Mamak’ta yaşanan büyük değişim ve dönüşüm hayatın her alanında devam ediyor. Bunlardan biride 2018’de birçok hizmetin tek noktadan verileceği Kıbrıs Kapalı Pazar Yeri, Aile ve Gençlik Merkezi olacak” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!