Makine İmalatçıları Eğitimden Geçti

Güncelleme Tarihi:

Makine İmalatçıları Eğitimden Geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 17:14

ORDU ÜNİVERSİTESİ'NDE MAKİNE İMALATÇILARINA YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERDİ

Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) makine imalatçılarına yönelik düzenlenen ’Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi’ başlıklı projenin kapanış semineri gerçekleşti.
Avrupa Birliği bütçesi ile finanse edilen proje sahipliğini Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun yaptığı ‘Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” başlıklı projenin eğitim seminerleri sona erdi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün’ün ev sahipliğinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen kapanış seminerine Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta Ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler katıldı. Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, seminerin Ordu, Giresun ve Samsun illerini kapsadığını, özellikle makine imalatı yapan imalatçılar ve personellerine yönelik eğitimlerin başarı ile gerçekleştirildiği söyledi.
Akgün, eğitim seminerlerinde imalat yöntemleri, bilgisayar ortamında projelendirme-saklama-çoğaltma, CNC teoriği ve uygulaması, Kalite Yönetim Sistemleri ve CE işaretlenmesi dokümantasyonunun hazırlanması doğrultusunda çok ciddi ve başarılı çalışmalar yapıldığını, kursiyerlerin bu konudaki yeterliliği ve farkındalığının ciddi oranlarda artırıldığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, proje ile sektör çalışanlarının bilgisayarın ve internet ortamının yaygın ve etkin kullanım kabiliyetine kavuştuğunu, SolidWorks programını uygulamalı ve etkin olarak kullanmayı öğrendiğini, ISO 9001 ve CE işaretlendirmeleri konusunda yeterli bilgi düzeyine ulaştığını, proje çizimi, arşivlemesi gibi faaliyetlerde kendilerini geliştirdiklerini, ISO 9001 ve CE ile ilgili yeterli eğitimleri başarılı bir şekilde aldıklarını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!