Makinaya bağlı yaşam savaşı

Güncelleme Tarihi:

Makinaya bağlı yaşam savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 01:00

Aslıhan Telli, iki yıl önce eşi tarafından terk edildi. Üç çocuğuna bakabilmek için çırpınan anne, henüz 4 aylıkken kalbi duran ve makinaya bağlı bir hayat süren Poyraz bebeği hayata tutunabilmek için uzanacak yardım eli bekliyor.

Haberin Devamı

Pursaklar Altınova Mahallesi'nde yaşayan Aslıhan Telli'nin üçüncü çocuğu Poyraz bebeğin, henüz 4 aylıkken kalbi durdu. 21 dakika süren müdahale sonucu yeniden hayata döndürülen minik Poyraz, beyninde oluşan ciddi hasardan dolayı 11 ay bitkisel hayatta kaldı ve bu süreçte bir dizi ameliyat geçirdi. Poyraz bebek, uyandığında hiçbir şeye tepki vermedi. Doktorlar, Poyraz’ın hastalığının bir tedavisi olmadığını ve yaşamının bu şekilde devam edeceğini söylerken, aylar sonra Poyraz bebek duymaya, görmeye ve tepki vermeye başladı. Bu mucize sonrası bebeğin terapilerinin devam ettiği sürece durumunun daha da iyiye gidebileceği söylendi.
Yaşam ünitelerine bağlı şekilde hayatını sürdüren Poyraz evden dışarı çıkartılamadığı için tedavisi evde yapılıyor. Şimdi 3 yaşında olan minik Poyraz’ın tüm bakımını ve masraflarını iki sene önce eşi tarafından terk edilen anne Aslıhan Telli tek başına karşılamaya çalışıyor. 

Haberin Devamı

MÜCADELE EDİYOR AMA...

Minik Poyraz’ın tedavi masraflarını karşılamakta sıkıntı çeken üç çocuk annesi Aslıhan Telli, “Gücümün yettiği kadar mücadele ediyorum ama bir yerde tıkanıyorum. Üç tane çocuğum var. Evim kira, eşim iki sene önce bizi terk etti. Benim yetkililerden talebim sadece Poyraz’ın terapilerini sürdürebilmesi için yardım eli uzatmaları. İnşallah sesimizi duyan, Poyraz’ın tedavisine destek olmak isteyenler olur” diyor.

TEK BAŞINA KALDI

Poyraz’ı hayatta tutmak için kullanılan makinelerden dolayı ayda 30-40 lira arası gelen elektrik faturası 450-500 lira aralıklarında geliyor. Eşi terk ettikten sonra tek başına kalan anne, üç çocuğuna bakabilmek ve faturaları ödeyebilmek için mücadele veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!