GeriSeyahat Makedonya’ya dostluk turu zamanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Makedonya’ya dostluk turu zamanı

Makedonya’ya dostluk turu zamanı

Merkezi Ankara’da bulunan ve 1994’de Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş olan Türk-Makedon Dostluk Derneği, her yıl düzenlediği geleneksel Balkan gezisini 5 Ekim’de başlatıyor.

Karayoluyla yapılacak ve 9 gün sürecek gezide bir gece Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde, iki gece Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, 2 gece Ohri’de, bir gece de Köprülü’de konaklanacak. Gezinin üç gecesi ise yolda geçecek.

Üsküp’te Tarihi Türk Çarşısı, Yahya Kemal’in doğduğu ev, kale, hamam ve camiler gezilecek. Makedonya’nın en büyük milli parkı içinde kalan Matka Kanyonu’na, Kalkandelen, Gostivar ve Kırçevo’ya uğranıp, Balkanlar’ın en derin gölü Ohri’nin kıyısındaki Ohri şehrinde kalınacak. Ohri’den sonraki durak, Struga. Oraya kadar gitmişken Galicica Milli Parkı da görülecek. Gece, Makedonya ile birlikte Yunanistan ve Arnavutluk’un da küçük birer kıyısının bulunduğu Prespa Gölü’nde geçirilecek.

Ertesi gün göl üzerindeki Büyük Şehir Adası’na uğranılacak. Ada ve göl gezisinin ardından Resne şehri, Atatürk’ün dört yıl okuduğu Askeri İdadi’nin bulunduğu Manastır gezilerek, Köprülü’ye geçilecek. Köprülü şehrindeki tarihi evler ve Makedonya’nın en büyük şairi Koca Racin adına kurulan kültür evi gezilip, burada konaklanacak.

Altı gece konaklamalı gezinin ücreti 486 Euro. Bu ücrete konaklama, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, müze giriş ücretleri ile ikramlar dahil. Katılacakların sadece Bulgaristan transit vizesini ödemesi gerekiyor. Bilgi için: (312) 428 61 00.

En kalabalık şehri Üsküp tek büyük ırmağı Vardar

Makedonya, Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında tanındı. Çok etnik yapılı bir devlet olan Makedonya’da en büyük nüfus etnik Makedonyalı Slavlara ait. 2002 sayımlarına göre Türkler bu sıralamada 3’üncü. Ülkede dağlık alanların sayısı az değil. Öyle ki, yüksekliği 2 bin metreden fazla 16 dağ var. Bunlar arasında Korab Dağı en yüksek olanı. Ülkenin gölleri arasında en büyük olanlar ise Ohri, Prespa ve Doyuran Gölü. Makedonya’da 50 kadar doğal ve yapay göl bulunuyor. Tek büyük ırmağı ise tam ortasından geçen Vardar Nehri. En kalabalık ve büyük şehri başkent Üsküp. Onu Manastır, Kumanova, Pirlepe, Kalkandelen, Ohri, Veles takip ediyor.
False