Madenci heykeline cam dayanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Madenci heykeline cam dayanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 13:59

Olgunlar Caddesi’ndeki ünlü madenci heykelinin kırılan camının uzun süredir yenilenmemesi dikkat çekti. Heykeltıraş Metin Yurdanur, esere bir süre cam koymama kararı aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Olgunlar Caddesi girişinde yer alan ünlü madenci heykelinin önünde yer alan büyük cam, kaza sonucu iki kere kırılınca yerine bir süre cam konulmaması kararı alındı. Uzun süre camsız kalan yehkel Başkentlilerin dikkatini çekti. ‘Camların sürekli saldırıya uğradığı veya çalındığı’ yönünde rivayetler çıkan heykelle ilgili durumun farklı olduğu anlaşıldı. Saldırı iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden heykeltıraş Metin Yurdanur, şunları söyledi: 

SOLUKLANSIN İSTEDİK

“İki kere kırıldı, ikisi de kazara oldu. Herhangi bir kasıt yok. Heykelin esprisi cam. İlerleyen zamanlarda eski durumuna getireceğiz. Espri olarak söyleyeyim; Madenci bir süre soluklansın istedik. 1991 yılında sendikal hakları için Zonguldak’tan yola çıkan 100 bin maden işçisini temsil amacıyla yapmıştım. Olgunlar’da emeğe ve emekçiye saygıya yönelik bir anıt. O günden bu yana orada duruyor. İnsanlar orayı seviyor sayıyor. Çevre düzenlemesi de gerekiyor. Camını tekrar yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!