Liselilerden cadde ve sokaklarda temizlik

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden cadde ve sokaklarda temizlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 15:46

Liselilerden cadde ve sokaklarda temizlik

Haberin Devamı

UŞAK'ın Ulubey İlçesi'nde bir grup liseli, belediyeyle ortaklaşa imza attıkları projeyle kent cadde ve sokaklarında temizlik yaptı. Öğrencilerin bir sonraki temizliği, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan, cam terasa sahip Ulubey Kanyonu'nda yapacağı belirtildi.
Uşak Belediyesi ile Ulubey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklaşa 'Temiz Sokak, Temiz Çevre, Sağlıklı Toplum' isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında ellerine çöp torbası alan gönüllü lise öğrencileri, belirlenen 2 bin 800 metrelik güzergahtaki cadde ve sokaklarda çöp ve izmarit topladı. Öğrenciler önümüzdeki hafta, Ulubey Kanyonu'ndaki çamlık alanda temizlik yapacak.
CHP'li Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, "İlçemizde yaşamını sürdüren 7'den 70'e vatandaşımızı temiz sokak, temiz çevre ve sağlıklı toplum konusunda bilinçlendirmek için projeyi hayata geçirdik. Dünyanın ikinci büyük kanyonuna ve cam terasına sahip olan şirin ilçemizin sokaklarını ve caddelerini temiz tutmamız gerekiyor. Biz belediye olarak zaten çöpleri topluyoruz. Ama amacımız vatandaşımızı da bilinçlendirmek. Temizlik bilincini ve çevre koruma bilincini oluşturarak, sağlık açısından çevre temizliğinin önemine dikkat çekeceğiz. İlçe merkezimizde mahalle sokaklarda gönüllü öğrencilerimizle temizlik ve düzenleme çalışmaları yaparak toplumda farkındalık oluşturup sosyal bilince yön vermeye çalışacağız" dedi.
Ulubey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karataş ise projenin 4 ay süreceğini belirterek, "Herkes kendi kapısının önünü süpürse sokaklarımız tertemiz kalır' ve 'Temizlik sağlığı korumanın en ucuz yoludur' deyimlerinden yola çıkarak gelecek nesiller için farkındalık oluşturmaya yönelik 5 bin TL maliyetli bir projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında gönüllü öğrencilerimizle ilçemizin cadde ve sokaklarında temizlik yaparak, vatandaşlarımıza temiz çevre bilincini yerleştireceğiz. Ayrıca okullarda ki öğrencileri temizlik, ağız ve diş sağlığı setleri dağıtarak, çevre bilinci konusunda seminerler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!