Lise öğrencisi, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencisi, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 12:12

Lise öğrencisi, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/ DÜZİÇİ(Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde oturan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Hüseyin Ege Kök, evlerinin ahırını kütüphaneye çevirdi.
Kitap okumayı çok seven ve yaklaşık 6 ay önce vefat eden annesinden kalan 150 kitapla kütüphane kuran Kök'e kitap desteği çığ gibi büyüdü. Karaçarlı Köyü'ndeki ahırdan bozma kütüphane de günlük 20 civarında çocuk faydalanırken, kitap okuma salonu içinde ayrıca televizyon da bulunuyor. Okuma etkinlikleri dışında çocuk filmlerinin izletildiği 'Yüksel'in Kütüphanesi' yetişkinler tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. Kurulan kütüphane ile ilgili olarak Karaçarlı Köyü sakinleri de oldukça memnun. İlk başlarda bir traktör römorkunda başlayan traktörlü kütüphane şimdilerde ahırdan bozma tek göz odada devam ediyor.
150 KİTAPLA BAŞLADI, 3 BİN 500 KİTAP OLDU
Kütüphaneyi kuran Hüseyin Ege Kök, verilen desteğe teşekkür ederek şunları söyledi:
"Okuma alışkanlığının artması amacıyla bu yola çıktım. Öncelikle bir traktörün römorkunda yakın köyler dahil gezerek kitap dağıtmaya başladık. İlk olarak annemden kalan 150 kitapla başladık ve geldiğimiz süreçte ise yaklaşık 3 bin 500 kitabımız oldu. Kütüphanemizin ilk kitaplarını annemden aldığım için biz de onun adını kütüphanemize verdik. Bundan sonra gelecek olan kitapları da ihtiyaç sahibi okullara vermeyi düşünüyoruz. Amacımız Türkiye'yi aydınlığa kavuşturmak."
Kütüphaneye Osmaniye Barosu Başkanı Avukat Dilem Aksoy ve Osmaniyesporlu futbolcular da kitap desteğinde bulundu.  

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!