Ligde pazar ateşi

Güncelleme Tarihi:

Ligde pazar ateşi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 00:00

Gençlerbirliği, zirveyi kovalayan Sivasspor’u eli boş göndermeyi hedefliyor. Ankaraspor ve Ankaragücü’nde ise hesaplar deplasmandan 3 puanla dönme üzerine kurulu.

SÜPER Ligde ilk bölümün son hafta maçları bugün oynanacak. Başkent ekiplerinden Gençlerbirliği kendi sahasında, Ankaraspor ve Ankaragücü ise deplasmanda zorlu puan mücadelesine çıkacak. 3 takım da bu maçları kazanıp araya moralli girmeyi hedefliyor. Geride kalan hafta Galatasaray’a 3-1 yenilen ve 14 puanda kalan Gençlerbirliği, evinde zirveyi kovalayan Sivasspor’u ağırlayacak. Ligde sıkıntılı günler geçiren, kaptan El Saka ile Teknik Direktör Samet Aybaba arasındaki tartışma sonrasında tansiyonu iyice yükselen Gençlerbirliği, sahasındaki bu maçtan galibiyetle ayrılıp, üzerindeki kara bulutları dağıtmak istiyor.

Başkent’te hiç kazanamadı

Gençlerbirliği ile Sivasspor arasındaki maçların ilginç bir özelliği var. İki takım bugüne kadar Süper Lig’de 6 kez karşılaştı ve bu karşılaşmalarda kırmızı beyazlılar 5 galibiyet alırken, Başkent ekibi sadece bir kez kazanabildi. Bugün saat 14:00’te 19 Mayıs Stadı’nda başlayacak mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Kırmızı-siyahlı ekipte, sakatlıkları süren Mustafa Pektemek, Yasir Elmacı, Erkan Özbey ve İlhan Eker’in yanı sıra kart cezalısı olan Burhan Eşer forma giyemeyecek. Aybaba, tarafından önce maç kadrosuna alınan sonra yeniden çıkarılan El Saka da forma giyemeyecek. Sezon başından bu yana çalkantılı bir süreç geçiren, özellikle ekonomik bir darboğazın içinde sürüklenen Ankaragücü, deplasmanda kendisi gibi şiddetle puana ihtiyacı olan Denizlispor ile karşılaşacak. Teknik Direktör Ünal Karaman’ın görevi bırakmasının ardından takımı yöneten antrenör Reha Erginer, Denizli’den 3 puanla dönmeyi amaçladıklarını belirterek, "Beşiktaş maçının ikinci yarısında çok iyi mücadele ettik. Bu mücadeleyi Denizli’de de sahaya yansıtmak istiyoruz. Ankaragücü zor günlerde birbirine daha iyi kenetlenen bir topluluk. Bunu bu maçta da göstereceğiz" diye konuştu. Sarı-lacivertli ekipte cezalı olan İlkem bu maçta forma giyemeyecek. Denizli Atatürk Stadı’nda saat 14:00’te başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek.

Leopar’ın zirve inadı

Ankaraspor, ilk bölümün son haftasındaki rakibi Antalyaspor’u da yenerek 30 puana ulaşmayı zirve inadını sürdürmeyi hedefliyor. Aykut Kocaman, deplasman maçlarında iyi bir performans yakaladıklarını bunu Antalyaspor karşısında da devam ettirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kocaman, Antalyaspor’un son dönemde bir çıkış yakaladığını belirterek, "Zevkli ve kaliteli bir puan mücadelesi olacak" diye konuştu. Mavi beyazlılarda Adem ile Neca bu maçta takımdaki yerini alamayacak. Antalya Atatürk Stadı’nda saat 14:00’te başlayacak maçı Deniz Çoban yönetecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!