Liberya’da Monrovia Belediyesi’ne 20 Otobüs Desteği

Güncelleme Tarihi:

Liberya’da Monrovia Belediyesi’ne 20 Otobüs Desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 11:50

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA) İLE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (İBB) TARAFINDAN LİBERYA CUMHURİYETİ MONROVİA BELEDİYESİNE 20 ADET OTOBÜS DESTEĞİNDE BULUNULDU.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Liberya Cumhuriyeti Monrovia Belediyesine 20 adet otobüs desteğinde bulunuldu.
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) Liberya Cumhuriyeti Monrovia Belediyesi’ne temin ettiği 20 otobüsün tüm bakım ve onarımları İETT tarafından yapılarak yedek parçalarıyla beraber TİKA tarafından deniz yoluyla Liberya Cumhuriyeti’ne gönderildi.
TİKA ve İETT işbirliğiyle gerçekleşen projede temin edilen yirmi otobüsün iki tanesi Ebola virüs salgınıyla mücadele eden ülkeye destek amacıyla mobil-hastaneye dönüştürüldü. Otobüslerin kullanımı ve bakımıyla ilgili eğiticileri eğitimi programı dâhilinde görevlendirilen üç kişilik Monrovia Belediyesi personeli iki hafta süreyle İETT Genel Müdürlüğünde bakım ve sürüş eğitimi alarak ülkelerine döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!