Lapta'da Atatürk Heykeli açılışı

Güncelleme Tarihi:

Laptada Atatürk Heykeli açılışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:57

Lapta'da Atatürk Heykeli açılışı

Haberin Devamı

 

KEMER, (DHA) - KEMER Belediyesi tarafından yaptırılıp kardeş kent olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediyesi'ne hediye edilen Atatürk heykelinin açılışı görkemli törenle yapıldı. OHAL kapsamında konulan yurt dışı yasağı nedeniyle törene katılamayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yerine eşi Neşe Gül açılışta yer aldı.
Lapta Belediyesi'nin Karşıyaka Köyü'ndeki Karşıyaka Atatürk Parkı ile birlikte Kemer Belediyesi tarafından yaptırılıp Lapta Belediyesi'ne hediye edilen Atatürk heykelinin açılışı da yapıldı. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un ev sahipliğinde düzenlenen törene KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ve bazı milletvekilleri de yer aldı. Açılışa onur konuğu olarak davet edilen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise olağanüstü hal kapsamında belediye başkanlarına konulan yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle törende yer alamadı. Açılışta Başkan Gül'ü eşi Neşe Gül ve CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur temsil etti.
Törende bir konuşma yapan Neşe Gül, Başkan Gül'ün törene katılamadığı için çok üzgün ancak Büyük Önder Atatürk'ün heykelini Lapta'ya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Eşi Mustafa Gül'ün bu törene çok katılmak istediğini kaydeden Neşe Gül, "Eşim bu günü adeta iple çekiyordu. Ancak OHAL nedeniyle aramızda olamadı. Size şu mesajı gönderdi: Orada olmayı, bugün sizlerle buluşmayı çok istedim. Ne yazık ki olmadı. Açılışını yaptığınız park, üzerine Büyük Önder Atatürk'ün gölgesi düşünce çok daha güzel ve görkemli olacak. Hepimize hayırlı olsun. Yurt dışına çıkış yasağı kalkar kalkmaz ilk ziyaretimi Lapta'ya yapacağım ve sevgili başkanımla birlikte anıtın olduğu parkı gezeceğim" dedi.
Atatürk'ün sanata ve heykeltıraşlığa çok önem veren örnek bir lider olduğunu vurgulayan Neşe Gül, "Her fırsata, her adımda seni ve ilkelerini takip ederek son nefesimize kadar yolunda gitmeye devam edeceğiz. Yeri doldurulamaz bir lider ve atamız olduğun için senin heykellerini her yere dikerek seni anmaya ve fikirlerini yaşatmaya söz veriyoruz" diye konuştu.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, park alanında yer alan Atatürk heykelinin kardeş şehir olan Kemer Belediyesi tarafından hediye edildiğini anlattı ve Başkan Mustafa Gül'e teşekkür etti.
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, "Hizmet bir sevda işidir özellikle ülke insanına hizmet sevgi ister, yürek ister. Bayrağa, ülkeye sevdalı olmak hizmetin ilk adımıdır" dedi.
Etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı da okundu. Konuşmalardan sonra Başkan Mustafa Gül'ün eşi Neşe Gül, CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur ve KKTC protokolü Atatürk heykelinin açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!