KYK'dan Çanakkale programı

Güncelleme Tarihi:

KYKdan Çanakkale programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 12:00

KYK'dan Çanakkale programı

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Suşehri Yurt Müdürlüğü Çanakkale Zaferi için program düzenlendi.

Suşehri KYK Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran tilavetiyle başladı. Programa İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, daire müdürleri ve öğrenciler katıldılar. Suşehri KYK Müdürü Göksal Soylu Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıklarını belirterek, "Üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi yad etmenin hüznünü ve onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale Savaşında milletimiz,binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir milletin kaderini değiştiren vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır. Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler. Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp, yaralarını sararak dünyaya insanlık dersi verdiler. Bizler, vatan, millet ve namus için canını ortaya koyan bu insanları ne kadar tanıyoruz. Eğer biz onları tanımazsak geleceğimizi göremeyiz hedeflerimizi bilemeyiz, geleceğimize sahip çıkamayız. Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi.

İlçedeki çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin eşliğinde Sağlık Yüksek Okulu 3’ncü sınıf öğrencisi Şehriban Mert Kahramanlık Türkülerini seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren program sonunda katılımcılara helva ve şerbet ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!