Kurumuş ağaç dalı tepemize yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Kurumuş ağaç dalı tepemize yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2008 00:00

TUNA Caddesindeki bir ağacın büyük dallarından birisi gürültüyle kırılarak caddenin ortasına yıkıldı. İki araç ağacın altında kaldı. Araçlardan biri vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Diğer aracın sürücüsü tam park ettiği araca binmek üzereyken ağacın devrildiği son anda fark ederek canını kurtardı.

Olayın vahametinin farkında olmayan vatandaşlar ağaç altında kalan aracın eski model olmasıyla teselli buldu. Bu arada birilerinin yakacak ihtiyacını karşılamak için her sene caddelerdeki ağaçları acımasızca budayan Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin, bu tehlikeli ağacı nasıl farketmediği aklımızı kurcaladı. Son aklımızda kalan görüntü ise yolu trafiğe kapatan ağacı el testereleriyle kesmeye çalışan belediye görevlileriydi. Bu şehirde bugün de hayatta kalmayı başardık. Ne mutlu bize.. :)

Truva10/KIZILAY

Gri Ankara

YAZ sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde rüzgarsız hava nedeniyle Ankara semaları gri kirli hava tabakası ile kaplanıyor.

Şehrin yüksek kesimlerinden çıplak gözle bu tabakayı gözlemlemek mümkün. Sabahın erken saatlerinde şehrin batı yakasından oluşmaya başlayan gri kir bulutları doğuya doğru kalınlaşarak yayılmaktadır. Şehirde yaşayanların farkına varamadıkları bu hava kirliliği sağlığımızı kötü yönde etkilemektedir.

Yerleşim ve sanayi bölgelerinin iç içe olması, Ankara sanayisinin hızlı büyümesi, sanayi atıklarının kontrolsüz atmosfere verilmesi, araç sayılarındaki artış yaz aylarında bile havamızın kirlenmesini körüklemektedir.

Belediyelerin ve il çevre müdürlüğünün havamızın kirlenmemesi yönünde etkin çalışmalar yapmasını bekliyoruz.

Mehmet Hamurkaroğlu/ SÖĞÜTÖZÜ

Mahalle içinde köpek barınağı

BAŞIBOŞ hayvanları koruma, kontrol ve rehabilitasyonu için hayvan geçici barınakları yapmak, yaptırmak ve işletilmesini sağlamak". Bu madde Belediyelerin görev ve yetkileri içinde bulunmaktadır.

Etimesgut Belediyesi bu işi Eryaman 3. Etapda 137. sokak ve 127. sokakın kesiştiği 3 adet yarım inşaatın bulunduğu alanda yaptırmakta ve mahalle sakinlerinin bütün geceyi uykusuz geçirerek rahatsız olmalarına sebep olmaktadır.

Bu tür işlerin yerleşim alanları dışında yapılması daha doğru olmaz mı? Biz mahalle sakinleri olarak Etimesgut Belediyesinin bu uygulamasından şikayetçiyiz.

yesilli/ETİMESGUT

Nihayet gündeme gelebildi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek bir açıklama yaparak, Çubuk-1 Barajı’nın, rekreasyon alanı olarak yeniden Ankara’lıların hizmetine sunulacağını belirtti.

Gökçek, baraja yıllarca Çubuk, Pursaklar, Saray, Altınova, Esenboğa ve Akyurt’un kanalizasyonlarının akıtılması nedeniyle baraj işlevini yitirerek kirlendiğini savundu. Savundu, ama kime karşı? Kendisi başta olmak üzere, bundan hiç kimsenin bugüne kadar haberi yok muydu? Yeni mi akıllarına geldi? Kanalizasyon suları ile kirlendiği için, 1994 yılından itibaren Çubuk-1 Barajı’na su alınması durdurulmuştu ve alternatif su kaynağı olarak bekletiliyordu. Eski Ankara’lılar bilirler, Çubuk-1 Barajı muhteşem bir mesire yeriydi. Çocukluğumda yıllarca Pazar pikniğimizi orada yaptık. Yeniden düzenleneceğini duymak güzel ama çok uzun bir süredir, yok olmasına göz yumulan ve kaderine terk edilen barajın akibeti, inşallah yılan hikayesine dönmez.

incila/DİKMEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!