"Küresel İş Başında Eğitim Ağı" Türkiye'de de kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Küresel İş Başında Eğitim Ağı Türkiyede de kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 17:08

- G-20-OECD İş Başında Eğitimin Geliştirilmesi Konferansı ile Küresel İş Başında Eğitim Ağı (GAN) Türkiye Ağı açılışı ve imza töreni Antalya'da yapılacak

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Gençlere iş başında eğitim fırsatı sunan ve istihdamın artırılmasını teşvik eden "Küresel İş Başında Eğitim Ağı (GAN)" Türkiye Ağı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) koordinasyonunda Türkiye'de kurulacak.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, G-20-OECD İşbaşında Eğitimin Geliştirilmesi Konferansı ile Küresel İş Başında Eğitim Ağı Türkiye Ağı açılışı ve imza töreni, 25 Şubat 2015 tarihinde Antalya'da yapılacak.

GAN Türkiye Ağı'nın açılışında, aralarında Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Aygaz, Mercedes Benz Türk, Akçansa, Çimsa, Santa Farma İlaç gibi şirketlerin yöneticileri, "iş başında eğitim ulusal ağının sözleşmesi" olarak da adlandırılan GAN prensiplerine imza atacak.

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, ILO verilerine göre 2014 yılında dünyada iş arayan 15-24 yaş arası gençlerin sayısının 74 milyona ulaştığını, Türkiye'de de genç işsizliğin çok yüksek olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Eyüboğlu, Antalya'da atılacak imzalarla TİSK öncülüğünde kurulacak GAN Türkiye Ağı'nın, genç işsizliği sorununun çözümüne katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.

Küresel krizle birlikte artan genç işsizliğe çözüm olarak 2013 yılında Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) ve OECD Nezdinde Ticaret ve Sanayi İstişare Komitesi (BIAC) tarafından, ILO'nun desteği ile kurulan GAN, şirketleri gençlerin eğitimine teşvik ederek, iş başında eğitim fırsatları ile genç istihdamın artırılmasını amaçlıyor.

GAN'ın üyeleri arasında Telefonica, Adecco, Ericsson, UBS, Samsung Electronics ve Astra International gibi çok uluslu şirketler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!