Kumluca'da Etkili Aile Seminerleri

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Etkili Aile Seminerleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 12:34

Kumluca'da Etkili Aile Seminerleri

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 'Etkili Aile Seminerleri' verilmeye başlandı.

Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Etkili Aile Seminerleri' başladı. Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve 4 hafta sürecek seminerlerde uzman sosyal hizmet, psikolojik danışman ve diyetisyenler tarafından aile içi etkili iletişim konuları anlatılacak.

İlk eğitim seminerine Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve aileler katıldı. Seminer öncesi konuşan Başkan Çetinkaya, sağlıklı ailelerin oluşabilmesi için aile içinde iletişimin güzel olması gerektiğini söyledi. Bu amaçla geçen yıl başlattıkları seminerleri bu yıl da devam ettirdiklerini kaydeden Çetinkaya, "Sadece aile içinde değil toplumun her kesiminde iletişim çok önemlidir. Karşınızdaki kişiyle iletişim kuramazsanız, iletişimsiz bir hayat ise boşa geçmiş bir hayattır" dedi.

Seminerde konuşan sosyal hizmet uzmanı ve yazar Refik Akten de aile içi iletişimde yaşanan olumsuzlukları ve bunların yaşanmaması için yapılacaklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Günümüz toplumlarında ailelerin sorunları duygularıyla yönettiğini anlatan Akten, "Evliliğinizi bir arada tutan mantık değil aşktır. Ailelerimiz ister eşler arasında olsun, isterse de çocukları arasında iletişimde net tavır ortaya koymalıdır. Aksi takdirde aile içi iletişimimiz koparsa, mutsuz aileler ortaya çıkar ki bu da toplumun mutsuz olmasına neden olur. Bunun için öncelikle karşılıklı saygı ve sevgimizi birbirimize aktarmalıyız" dedi.

Seminerin diğer haftalarında çocukların beslenmesinde nelere dikkat edilmeli, bağımlılıkla mücadele ve ekran bağımlılığı ile çocuk yetiştirmede aile tutumları davranış sorunlarıyla baş etme yöntemleri konuları anlatılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!