KTO Başkanı ikinci 500 listesinde yer alan Kayseri firmalarını kutladı

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı ikinci  500 listesinde yer alan Kayseri firmalarını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 12:22

KTO Başkanı ikinci 500 listesinde yer alan Kayseri firmalarını kutladı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu araştırması 2015 yılı sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Hiçyılmaz, İSO ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 14 Kayseri firmasının yer almasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, İSO tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu araştırması 2015 yılı sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çetinkaya Mensucat San. ve Tic. A.Ş., Femaş Metal San. ve Tic. A.Ş., Coreal Alüminyum Kablo San. Tic. A.Ş., Şahin-Melek Et ve Et Mamülleri Gıda San. Tic. A.Ş., Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. Ltd. Şti., Kilim Mobilya Kanepe San. ve Tic. A.Ş., Mondi Yatak Yorgan San. ve Tic. A.Ş., Metal Matris San. ve Tic. A.Ş., Meysu Gıda San. ve Tic. A.Ş., Has Çelik ve Halat San. Tic. A.Ş., Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş., Başyazıcıoğlu Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ile Çinkom Çinko Kurşun Metal ve Mad. San. ve Tic. A.Ş.’yi listede yer almalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, Kayseri firmalarının İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan listede yer almasının şehrin üretim ve ticaretinin gelişmesi bakımından önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

Hiçyılmaz, “15 Temmuz 2016 sonrasında yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin ve Kayseri’nin ihracat hedeflerine daha hızlı adımlarla ulaşması gerektiğini göstermiştir. Şehrimizin katma değeri yüksek üretimin artması ve işsizliğin azalması bakımından İstanbul sanayi Odası tarafından açıklanan İlk 500 ve İkinci 500 sanayi kuruluşu listelerinde yer alan firma sayımızın artması büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!