Kozan’a 11 metrelik 'Atatürk Heykeli' dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kozan’a 11 metrelik Atatürk Heykeli dikildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 12:28

Kozan’a 11 metrelik 'Atatürk Heykeli' dikildi

Haberin Devamı

Yaşar KORKUSUZ/ (KOZAN) ADANA ,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından Hastane kavşağına yapılan 8 kollu Akıllı Kavşak’ın açılışı gerçekleştirildi.
Açılıştan önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü vatandaşlara iftar yemeği verdi. Daha sonra açılış Belediye başkanları ve protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk “Akıllı kavşağın yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetler sizin paralarınızla yapıldı” dedi. Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Hastane Kavşağı olarak bilinen yerin adı bundan sonra Atatürk Meydanıdır. Atatürk’ü çok seven Kozanlılar bu heykeli hak etti. Sizlerin sayesinde Büyükşehir Belediye başkanı oldum. Kozan’a olan sorumluluğumu da bir nevi olsa da yerine getirdim. 24 Haziran’da bir seçim var. Cumhur İttifakına sizlerden destek istiyorum. Adana Büyük Şehir Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Asfaltsız, susuz mahalle ve  köy kalmayacak” dedi.
8 CADDENİN TRAFİK YÜKÜNÜ SIRTLIYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi, Tufan Paşa, Karacaoğlan ve Türkeli mahallelerinin yer aldığı, yeni Kozan Devlet Hastanesi önündeki 4 bin metrekare alanda, figürün yüksekliği 6 metre, Atatürk heykelin yüksekliği ise 5 metre. Toplam yerden 11 metre yükseklikte. Atatürk’ün “Ordular  hedefiniz Akdeniz. İleri “ dediği sembolü göstermektedir. Kozan Kavşağı’nı 9 aylık çalışmayla tamamladı. 8 kollu akıllı kavşak, 4 şeritli yol, süs havuzları ve rekreasyon düzenlemeleriyle 130 bin nüfuslu ilçenin hizmetine sunuldu. Durak Sokak, Feke Caddesi, Ağlıboğaz Caddesi, Palmiye Caddesi, Fehmi Özel Türkay Caddesi, Saimbeyli Caddesi, Turgut Özal Bulvarı ve Zebüyde Hanım Caddesi’ni birbirine bağlayan Kozan Kavşağı, taşıt ve yaya trafiğini büyük ölçüde rahatlattı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!