Köy çocuklarına oyuncak kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

Köy çocuklarına oyuncak kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 17:42

Köy çocuklarına oyuncak kütüphanesi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde seramik fabrikaları bulunan Kale Grubu, İstanbul Gençlik Platformu ile birlikte Terzialan Köyü İlkokulu'nda Oyuncak Kütüphanesi kurdu.

İstanbul Gençlik Platformu, Kale Grubu çalışanlarından oluşan Kale Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri ile birlikte Çan İlçesi'nin Terzialan Köy İlkokulu'nda Oyuncak Kütüphanesi açtı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleşen kütüphanenin açılışına Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay ve Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay katıldı. Düzenlenen törende konuşan Kale Grubu Başkanı Okyay, “Biz Kale Grubu olarak kurulduğumuz günden bu yana başta babam İbrahim Bodur'un liderliğinde ülkemize katkı sunabilmek adına tüm imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bilhassa İstanbul Gençlik Platformu gibi ülkemiz gençlerinin bizlere sunduğu böylesine yaratıcı ve başarılı projeleri değerlendirip desteklemekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da benzer çalışmalarda desteklerimiz ve gençlerle olan ilişkilerimiz Kale Grubu olarak artarak devam edecektir" dedi.

İstanbul Gençlik Platformu Lideri Doğa Can Coşar ise Türkiye'deki ikinci Oyuncak Kütüphanesi'ni iş dünyasının önemli temsilcilerinden Kale Grubu'yla hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

300 gencin gönüllü olarak çalıştığı Oyuncak Kütüphanesi projesi için çok sayıda oyuncak toplandı ve 23 Nisan tarihinde tüm köy okulu çocuklarına armağan edildi. İstanbul Gençlik Platformu'nun tasarladığı oyuncak kütüphaneleriyle köy okullarında sadece bir okul ortamı değil, bir yaşam alanı kurmak hedefleniyor. Proje ile köy okullarındaki çocukların sadece akademik ihtiyaçları değil, sosyal ve kişisel gelişimleri de destekleniyor.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!