Konyaaltı Belediyesi’nden İş Sağlığı Ve Güvenlik Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Belediyesi’nden İş Sağlığı Ve Güvenlik Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 14:03

KONYAALTI BELEDİYESİ'NDEN GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİDLDİ

Konyaaltı Belediyesi, ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.
Konyaaltı Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konularında eğitim semineri düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde personele iş kazaları ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler konusunda bilgi verildi. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının büyük oranda önlenebileceğinin vurgulandığı eğitimde; personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar, yasal hak ve sorumluluklar anlatıldı.
İş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı Birsen Kanat, genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında katılımcılara bilgiler verdi. Kazaların alınacak basit önlemlerle engellenebileceğine işaret eden Kanat, meslek hastalıklarının da sık karşılaşılan meselelerden olduğunu kaydetti. İşveren ve işçinin sorumluluklarından da bahseden Kanat, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verdi.
“İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Yapılan araştırmalarda; iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceği belirlenmiştir. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve bu alanda verilen eğitimleri önemsiyoruz" diye konuştu.
Düzenlenen eğitim semineri sonrasında personele, çalıştıkları iş ortamına uygun güvenlik ekipmanları dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!