Konyaaltı Belediyesi’nden “Dere” Islah Çalışması

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Belediyesi’nden “Dere” Islah Çalışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 15:36

konyaaltı belediyesi, uncalı mahallesindeki derede başlattığı ıslah çalışmasında sona geldi

Konyaaltı Belediyesi, Uncalı Mahallesi’nde bulunan dere ıslah çalışmasında sona geldi.
Konyaaltı Belediyesi tarafından Uncalı Mahallesi’nde bulunan derenin ıslah çalışsında sona gelindi. Uncalı Mahallesi 1285 sokak üzerinde imar planında açık kanal olan ve arı deresine bağlanan kanalın ıslah çalışmalarını yürüten Konyaaltı Belediyesi, ilk etapta Portakal Caddesi ile Toroslar Caddesi arasında kalan 170 metrelik kısmın yapımını tamamladı. Başlatılan çalışmalarda derenin iki kenarına atılan temel beton üzerine taş duvar örülüyor.
Aşırı yağışlarda taşarak çevreye zarar veren dereler, ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar ile, çevre ve insan sağlığı açısından tehlike arz eden derelerin ıslah edilerek güvenli ve modern bir çehreye kavuşturulması amaçlanıyor. Yürütülen çalışmalar sonunda, taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dere, bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline getirilecek.
Konu ile ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Geçtiğimiz yıllarda ıslah ettiğimiz ve etrafını çevreleyen modern park ile de taçlandırdığımız Arı Deresi, bölgede cazibe merkezi haline geldi. Şimdide Uncalı Mahallesi’nde yer alan ve Arı Deresi’ne dökülen derenin ıslah çalışmalarına başladık. Projenin yüzde 80’lik bir bölümünü oluşturan 170 metrelik kısımda çalışmamızı tamamladık. Dere, iki kenarına atılan temel beton üzerine taş duvar örülerek yürütülen çalışma sonunda modern bir görünüme kavuşacak. Islah çalışmaları sonunda inanıyorum ki bu bölge çok daha farklı gelişecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!