Konutta Yılın Son Fırsatları!

Güncelleme Tarihi:

Konutta Yılın Son Fırsatları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 16:32

2013’ün bitmesine sayılı günler kala konutta kampanyalar hız kazandı. Yeni yıla ev sahibi olarak girmek isteyenler için peşinatlar ertelendi, taksitler teslim sonrasına bırakıldı. Yeni yılda konutların yüzde 15-25 zamlanmasını bekleyen vatandaşlar satış ofislerini dolduruyor.

Haberin Devamı

Konutta Yılın Son Fırsatları
Konutta Yılın Son Fırsatları
Konutta Yılın Son Fırsatları

Konutta Yılın Son Fırsatları
Konutta Yılın Son Fırsatları
Konutta Yılın Son Fırsatları

Konutta Yılın Son Fırsatları

Yılın ilk yarısında yüzde 6.6 büyüme gösteren inşaat sektörü, art arda gelen yasal düzenlemelerle hız kazandı. Mütekabiliyet yasası ile yabancıların ev alması kolaylaşırken, kentsel dönüşüm sektörde büyük hareketlilik yarattı. Konut alıcısını koruma altına alan düzenlemeler de yılın son çeyreğine denk geldi. Yeni Tüketici Kanunu bünyesinde yapılan değişiklikle sektördeki az sayıda sorunlu firmanın geneli olumsuz etkilemesinin önüne geçildi. Ruhsatsız maket satışı yasaklandı ve firmalara bina tamamlama sigortası zorunluluğu getirildi. Tüm bu süreçte hız kesmeyen şirketler projelerini ardı ardına sıraladı. Konut projelerinde sunulan ödeme kolaylıkları gerek ilk evini alacak kişileri gerekse yatırımcıları satış ofislerine çekti.

Haberin Devamı

KAMPANYA RÜZGARI ESİYOR
Yılın son döneminde atağa geçen gayrimenkul şirketleri kampanya seçeneklerini arttırdı, ödemeyi kolaylaştırdı. Nakit sıkıntısı yaşayan alıcı için peşinat ertelenirken, taksitler teslim sonrasına taşındı. Peşin ödemelerde ise yüzde 10’a varan indirimler sunan şirketler faiz oranlarını aşağıya çekti. Banka kredisi kullanmak istemeyen konut alıcısı için de şirket içi ödeme planları çıkarıldı.

KDV FIRSATINDA SON GÜNLER
Gayrimenkul geliştiren şirketler ödeme avantajının yanında yüzde 1 KDV oranına dikkat çekiyor. Yeni düzenlemeye göre KDV, rayiç bedelleri 499 liraya kadar olan arsalarda yüzde 1, 500 ile bin lira arası olan arsalarda yüzde 8, bin lira ve üzeri olan arsalarda ise yüzde 18’e çıktı. 1 Ocak 2013 tarihinden önce ruhsat alan projeler, yeni düzenlemeye dahil edilmedi. Bu da sektörde satışı devam eden ve inşaata başlamamış olsa da ruhsatını almış projeleri düzenlemeden muaf tuttu. Şu anda stokta bulunan ve 150 metrekareden küçük olan konutlar yüzde 1 KDV üzerinden satılıyor. KDV artışı ile alıcıların maliyetlerinin önemli oranda artacağına dikkat çeken şirket temsilcilerine göre KDV’si yüzde 1’den ev için son günleri yaşıyoruz. Ekim ayında yapılan satışlarda KDV’nin tüketiciler üzerinde etkisini gösteriyor. Geçen ay satılan konutların yüzde 98’i KDV’si yüzde 1 olan dairelerden oluşurken, yüzde 2’lik dilim yüzde 18 KDV’yi kapsıyor.

Haberin Devamı

FAİZDE SINIRDAYIZ
Konut kredi faizleri yıl içinde yüzde 0.60’ları gördü. Konut müşterisi için oldukça cazip olan bu rakam adım adım arttı ve yüzde 1’i yakaladı. Uzmanlara göre konut alıcısı için yüzde 1 psikolojik sınır anlamına geliyor. Bu oranın üzerine çıkılmasının konut satış hızını düşüreceği öngörülüyor. Son aylarda konut alışverişinde senet kullanımın artması da tüketicinin kredi kullanımından uzaklaştığına işaret ediyor. Ağustos ayında toplam satışlar içinde yüzde 14.3 olan senet kullanım oranı, Eylül’de 43.4, Ekim’de 51.3 oldu.

1 YILDA YÜZDE 15 ZAMLANDI
YENİ konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1.06 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14.18 oranında yükseldi. Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde ise bir önceki aya göre yüzde 1.30, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.92 oranında artış gerçekleşti. İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1.76 değer artışıyla, Ekim 2013’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Ekim ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il yüzde 1.74 artışla yine İstanbul oldu. Aynı dönemde metrekare başına konut satış fiyatları, Ankara’da yüzde 0.98, İzmir’de yüzde 0.75, Adana’da yüzde 0.73,Kocaeli’nde yüzde 0.50 oranında artarken Antalya’da yüzde 0.29 azaldı, Bursa’da ise değişmedi. Aynı dönemde konut kira değerleri Adana’da yüzde 1.26, Ankara’da yüzde 0.95, İzmir’de yüzde 0.91 oranında arttı. Kocaeli’nde yüzde 0.20, Bursa’da yüzde 0.40 ve Antalya’da yüzde 0.97 oranında azaldı. Garanti Mortgage’ın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan çalışmaya göre geçtiğimiz ay, yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde 1.83; 2+1 dairelerde yüzde 0.89; 3+1 dairelerde yüzde 0.93; 4+1 dairelerde yüzde 0.38 oranında arttı.

Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR’DE TESLİMLER 4 AY ERKEN BAŞLADI
BAHÇEŞEHİR’de bin 37 dairelik Spradon Vadi projesini hayata geçiren Kuzu Grup, projesinde teslimleri 4 ay önce yaptı. 2014 Ocak ayında teslim edileceği açıklanan Spradon Vadi projesinde 2013 Ekim itibariyle daireler ev sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Öte yandan Spradon Vadi’de yer alan sınırlı sayıdaki dairelerin satışı kişiye özel ödeme koşullarıyla devam ediyor. Projede, yüzde 1 KDV avantajıyla ev sahibi olmak mümkün.

YATIRIM DEĞERİ 250 MİLYON TL
160 bin metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselen Spradon Vadi’de bin 37’si konut, 1 adet ticari ünite bulunuyor. Projede 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı blokları yer alıyor. 250 milyon TL yatırım değerine sahip projede 544 adet 1+1, 483 adet 2+1, 6 adet 2+1 dubleks, 4 adet 3+1 dubleks daire inşa edildi. Spradon Vadi projesinde başarılı bir satış grafiği yakaladıklarını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, sınırlı sayıda dairenin kaldığı Spradon Vadi’de ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutmalarını önerdi. Kuzu, “Ocak 2013’te yürürlüğe giren yüzde 8 ve 18’lik yeni KDV oranlarından da etkilenmeyen Spradon Vadi’de KDV’nin yüzde 1 olarak uygulanması konut alıcısı için önemli bir avantaj oluşturuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖDEME PLANLARINDA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ
Konut sektöründe son dönemlerde önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Yıl bitmeden yılın son kampanyaları olarak projelerimizde hemen teslim, peşinatsız ödeme planı ve bankalarla anlaşmamız sonucunda piyasanın altında faiz oranları sunuyoruz” dedi.

Projelerinde “yılın son kampanyaları” adı altında müşterilerine bir çok ödeme kolaylığı sağladıklarının altını çizen Eroğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Sonbahar ayları konut alımı için en hareketli sezon. Bunun için gayrimenkul firmalarının pek çok kampanyası bu dönemde hayata geçiyor. Eroğlu Gayrimenkul olarak Lounge ve Lounge 2, Platform Merter, Harmony Towers projelerinde hareketli döneme özel kampanyalar yaptık” dedi.

Haberin Devamı

HEMEN TESLİM FIRSATI
Nurettin Eroğlu, “Yıl bitmeden yılın son kampanyaları olarak projelerimizde hemen teslim, hemen oturmaya başlama gibi fırsatlar sunuyoruz. Hemen teslim konut almak isteyenler için çok önemli bir fırsat. Bunun yanında müşterilerimize peşinatsız ödeme planı ve ayrıca bankalarla anlaşmamız sonucunda piyasanın altında faiz oranları sunuyoruz” dedi.

15 ARALIK’A UZATTIK
Ev sahibi olmak isteyen herkesin diğer bir sorununun ise peşinat olduğunu belirten Nurettin Eroğlu, “Yüksek peşinatlar pek çok kişiyi ev sahibi olma fikrinden uzaklaştırıyor. Bu sebeple konut almak isteyenler için şu anda gayrimenkul sektöründe en önemli fırsat peşinatsız ev sahibi olmak diye düşünüyorum. Bu nedenle hemen teslim dairelerimizde peşinatsız ev sahibi olma kampanyamızı 15 Aralık 2013 tarihine kadar devam ettiriyoruz. Ayrıca Platform Merter projesi için firma bünyesinde 60 ay vade farksız ödeme planları da sunuyoruz” diye konuştu.
Kampanyanın başladığı günden itibaren 200’e yakın konut sattıklarını ve sezon sonuna kadar da 200 kadar daha konut satmayı hedeflediklerinin de altını çizen Eroğlu, kampanyalardan yerli müşterilerin önemli ölçüde yararlandığının da altını çizdi.

YABANCILARIN GÖZÜ AYAZAĞA’DA
ARTAŞ İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığında Ayazağa’da hayata geçen Vadistanbul projesinde 1.111 konutluk ilk etabının kaba inşaatı yıl sonunda tamamlanıyor. Projesinin ofis, AVM, alışveriş caddesi ve otellerden oluşan Bulvar etabı yabancı yatırımların ilgisini çekiyor.

EVYAP arazisi üzerinde hayat bulan Vadistanbul projesi Teras, Bulvar ve Bahçe olmak üzere 3 etap bulunuyor. Vadistanbul’da 1.111 konuttan oluşan ilk etapta sona gelindi. Çalışmaların hızla devam ettiği projenin, ofis, AVM, alışveriş caddesi ve otellerden oluşan Vadistanbul Bulvar etabı için yabancı yatırımcılardan talep geliyor.

1,5 MİLYAR TL YATIRIM
Toplamda 424 bin metrekarelik alanda geliştirilen projede; 3 bin konut, 55 bin metrekarelik alışveriş merkezi, ve 700 metre uzunluğundaki cadde üzerinde yer alan 28 bin metrekarelik cadde mağazaları, restoranlar, 240 bin metrekare ofis alanı ile 48 bin metrekare toplam alana sahip 5 ve 4 yıldızlı oteller bulunacak.1 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul, arsa hariç 1 milyar 500 milyon TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor.1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks dairelerin yer aldığı projede fiyatlar 465 bin TL’den başlıyor. TEM Otoyolu’nun yanı başında konumlandırılan Vadistanbul, konumu itibariyle Maslak ve Büyükdere Cadde’sinin alternatifi olarak görülüyor.

YÜZDE 65’İ SATILDI
1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerindeki örnek dairelerin ziyarete açık olduğu projede dairelerin yüzde 65’i sahiplerini buldu. Vadistanbul’un TEM, metro, üçüncü havaalanı ve üçüncü köprü yolu bağlantısıyla da her yöne ulaşım imkânı sağlayan bir yaşam merkezi olması bekleniyor.

ECLIPSE MASLAK SONA YAKLAŞTI
ARTAŞ Grubu’nun Maslak’ta hayata geçirdiği Eclipse Maslak’ta konutların kaba inşaat tamamlandı. Örnek dairenin ay sonunda ziyarete açılacağı Eclipse Maslak’ta 330 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor.

Avrupa Konutları markasının tüm ayrıcalıklarını Eclipse Maslak ile Maslak’a taşıyan Artaş Grubu, lüks detayları, konforu ve mimarisi ile bölgede yeni bir proje inşa ediyor. Konutların kaba inşaatın tamamlandığı projede çalışmalar hızla devam ederken erken teslim için de çalışmalar başladı. 550 konutun yer aldığı iki kule ve ofislerin bulunduğu yatay bloklardan oluşan Eclipse Maslak, bölgede oluşturduğu konseptle ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunuyor.

YÜZDE 1 KDV AVANTAJI
Örnek dairenin ay sonunda ziyarete açılacağı Eclipse Maslak’ta 330 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor. 60 aya yüzde 0,83, 120 aya ise yüzde 0,85 faiz oranlarıyla satışların devam ettiği projede, alternatif ödeme planlarına ek olarak yüzde 1 KDV avantajı da bulunuyor.

GENİŞ DAİRELER
Şehir ve orman manzaralı daireleriyle de öne çıkan Eclipse Maslak’a ilgi büyük. Estetik bir mimari tasarımla hayata geçirilen Eclipse Maslak, bölgenin hareketli yaşantısına karşın balkon keyfi sunan geniş ve ferah daireleriyle Maslak’ta yeni bir yaşam alanı oluşturuyor.

SOSYAL ALANLARA YATIRIM ARTIYOR
Sosyal yaşam ve spor alanlarına önem verilen Eclipse Maslak, kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odasının yer aldığı spor tesisinde hobi salonu ve oyun alanları da yer alıyor. Eclipse Maslak, lüks ve konforlu konutlarının yanı sıra iş dünyasının yeni ihtiyaçlarına yanıt verdiği ofis bloklarıyla da dikkat çekiyor.

HALKALI’DA KAMPANYALI SATIŞ
Dumankaya İnşaat’ın Halkalı’daki projesi Dumankaya Konsept Halkalı’da 1+1 daireden 3+1 villa seçeneklerine kadar farklı tip daireler yer alıyor. Projede 50 daire için uygun ödemeli satışlar devam ediyor.

Dumankaya imzalı Konsept Halkalı’da konutun yanında fuar ve kongre merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ticari birimler yer alıyor. Türkiye’nin en büyük fuar alanı Tema Park’a yakınlığı ile dikkat çeken projede 1+1, 2+1 konutların yanında 3+1 kent villaları da bulunuyor. Daire teslimlerinin Haziran 2014’te gerçekleştirileceği projede, 36 ay sıfır faiz, taksitle öde 46 bin TL az öde, daire tesliminde peşinat ödeme gibi ödeme seçenekleri de sunuluyor.

AKILLI EVLER SATIYOR
Yatay mimarisi ile de öne çıkan Dumankaya Konsept Halkalı, 4 bin metrekarelik gölü ve dokunmatik ev özelliği ile de fark yaratıyor. Müşteriler şirket tarafından hazırlanan deneyimleme odasında projedeki akıllı ev teknolojisini yakından inceliyor. Daire sahiplerine tek bir tuş ile klimayı açıp, müziğin sesini kısabilme, perdeyi kapatıp ışıkları açabilme imkânı sağlayan sistem bu oda içinde tanıtılıyor.

SATIŞ SONRASI HİZMET ÖNEMLİ
ŞİRKET, Dumankaya Pusula Müşteri Hizmetleri kapsamında konut satışından teslime ve teslim sonrasına kadarki tüm süreçte müşterilerine destek sağlıyor. Böylece projeden ev alanlar satıştan teslimata, tapudan satış sonrası hizmetlere, ev kiralamadan döşemeye, yaşama alanlarındaki ortak sorumluluklardan bireysel yükümlülüklere, vergi ödemelerinden lobi hizmetlerine kadar danışabileceği bir enformasyon ağı hizmetine sahip oluyor.

NISH ADALAR’DA 60 AY SIFIR FAİZ FIRSATI
Nish Adalar projesinde son daireler hemen teslim olarak satışa sunuldu. 2 bin 300 konutluk projede yaşam başlarken, projenin son daireleri yüzde 40’ı peşin kalanı 60 ay vadeye sıfır faizle satılıyor.

Özyazıcı İnşaat’ın İstanbul’un en yüksek yerleşim alanlarından Süreyyapaşa’da inşa ettiği Nish Adalar’ın son etabında yaşam başladı. 243 bin 267 TL’den başlayan fiyatlarla ve yüzde 40’ı peşin kalanı 60 ay vadeye sıfır faiz, 120 ay vadeye ise yüzde 0,50 faiz oranıyla satışa sunuldu. Proje ayrıca yüzde 1 KDV oranına tabi tutuluyor. Projenin her ihtiyaca yönelik tasarlanan daire seçenekleri arasında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor.

PEYZAJ ALANLARI ÖNEMLİ
202 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen Nish Adalar’ın 160 bin metrekaresi peyzaj alanlarına ayrıldı. Projenin geniş sosyal yaşam ve spor alanları içinde dördü açık, biri kapalı olmak üzere yüzme havuzu fitness merkezi, sauna, spa, Türk hamamı, kafe, restoran, seyir terası ve yürüyüş yolları bulunuyor. Süper marketlerden, eczaneye, kuaföre, kuru temizlemeye kadar tüm ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde hizmete giren ticari ünitelerle Nish Adalar tam anlamıyla bir yaşam merkezine dönüşüyor.

Süreyyapaşa Ormanı’nın yanı başında yer alan Nish Adalar adalar ve İstanbul manzarasının yeşille mavinin buluştuğu bir noktada yer alıyor. Projenin 160 bin metrekaresi peyzaja ayrılırken 5 bin 300 ağaç, 53 bin çiçekli bitki ve 153 bin bodur bitki bulunuyor.

ÇEKİM MERKEZİ OLDU
Manzarasının yanı sıra 160.000 metrekarelik peyzaj alanı ve buna ek olarak, Süreyyapaşa Korusu ve projenin arkasını tümüyle kaplayan ormanlık alanı ve temiz havasıyla da birçok projenin önüne geçiyor. Projenin kesintisiz adalar ve İstanbul manzarası da Nish Adalar’ı bir çekim merkezi haline getiriyor.

RAHAT VE HIZLI ULAŞIM
Nish Adalar, E-5 karayoluna 2,5 kilometre sahil yoluna 4 kilometre, Bostancı İDO iskelesine 7 kilometre mesafede yer alarak ulaşım açısından da büyük avantaj sağlıyor.

SANCAKTEPE’DE BAHÇELI YAŞAM BAŞLADI
Selin Yapı’nın konut sektöründeki ilk projesi olan Rings İstanbul’da hemen teslim bahçeli ya da teraslı evlere kira öder gibi düşük taksitlerle sahip olmak mümkün. Sancaktepe’de konumlanan projede 499 konut yer alıyor. Şirketin yeni kampanyası hakkında bilgi veren Selin Yapı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ataç, “Kampanyayla İstanbul’da, 2 bin 990 TL taksitle bahçeli büyük bir eve sahip olunacak. Oturduğu eve kira ödeyen, kira ödemek yerine kendi evinin ödemelerini yapmak isteyen herkesi Rings İstanbul’da sunduğumuz bu kampanya ile ev sahibi yapacağız. Üstelik evlerini hemen teslim edeceğiz. Arzu eden müşterilerimize şirketimiz bünyesinde vadelendirme yapabiliyoruz. Arzu eden müşterilerimiz de banka kredi kullanarak cazip peşin indirimlerinden faydalanabiliyorlar” dedi.

AVM VE OKULU VAR
Kasım ayı itibariyle 370 evin sahibine teslim edildiği ve 195 ev sahibinin oturmaya başladığı Rings İstanbul’da yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra, ev sahiplerinin isterlerse kiralayıp sebze ve meyve yetiştirebileceği hobi bahçeleri, dalından meyve koparabileceği meyve bahçesi gibi sosyal donatılar bulunuyor. Evinde köpek beslemek isteyen ancak çeşitli sebeplerden dolayı bunu gerçekleştiremeyen ailelerin için de sitede köpek evine yer veriliyor. 1+1 dışındaki tüm dairelere iki araçlık otopark yeri tahsis edilen projenin içinde Rings AVM ve Bilfen Anaokulu ve İlköğretim Okulu bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na 8 dakikalık mesafede bulunan Rings İstanbul, İstanbul Finans Merkezi’ne 15, Boğaziçi Köprüsü’ne 15, FSM Köprüsü’ne ise 20 dakika mesafede konumlanıyor.

TEMA İSTANBUL PROJESİ ATAKENT’TE YÜKSELİYOR
Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul projesi Tema İstanbul, inşaat sektörünün devlerinin ortak girişimiyle hayata geçiriliyor. İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Atakent’te yükselen Tema İstanbul, İstanbulluların buluşma noktası olacak.

Markalı konut projeleriyle ve son dönemde yapılan büyük yatırımlarla değer kazanan Atakent’te şimdi de Tema İstanbul projesi yükseliyor. MESA, Avrupa Konutları, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından inşasına başlanan Tema İstanbul, İstanbulluların buluşma noktasını oluşturacak.

16 BİN KİŞİLİK BİR ŞEHİR
Tema İstanbul’da proje bitimine kadar 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 11–12 bin kişinin sadece konut bölgesinde yaşayacağı Tema İstanbul’un tüm proje alanında ise 16 bin kişinin yaşayacağı ve istihdam edileceği düşünülüyor. Kentsel tasarım planı çerçevesinde oluşturularak hayata geçirilen proje, bu anlamda da sembol niteliğinde bir özelliğe kavuşuyor.

2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
İnşaat sektörünün öncü firmalarının ortak girişimiyle hayata geçirilen Tema İstanbul 1,5 milyon metrekare alan üzerinde, 2 milyar dolarlık bir yatırım ile geliştiriliyor. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Tema İstanbul ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Üzerinde uzun ve detaylı bir planlama süreci geçirdiğimiz projemizi master plan çerçevesinde geliştirdik. Bu yönüyle de ilk kez bir özel sektör projesinde master plan oluşturulmuş oldu. Tema İstanbul uluslararası çapta da bir çok ilki bünyesinde barındırıyor ve Türk inşaat sektörünün ulaştığı noktanın sembolü niteliğindedir. 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Tema İstanbul’da inşa edeceğimiz eğlence parkı da Avrupa’nın en önemli temalı eğlence parklarından biri olacaktır” dedi.

MASTER PLANINA SAHİP BİR PROJE
1.5 milyon metrekare arsa üzerinde konumlandırılan proje, geliştirildiği bölgenin tüm çehresini değiştirecek donatılara sahip. Bu özelliğiyle bölgenin ve şehrin gelişimine doğrudan katkısı bulunan proje kapsamlı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkarıldı. Detaylı ve kapsamlı bir çalışma neticesinde oluşturulan Tema İstanbul, Türkiye’nin master plana sahip ilk özel sektör projesi olma özelliğini de elde etti.

Tema İstanbul’da yer alan 3.614 konut, Türkiye’nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alanlar, oteller, rezidanslar, sosyal yaşam ve etkinlik alanları ile İstanbul’a yeni bir yaşam merkezi oluşturuluyor.

Bu bir ilandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!