Konutta Sonbahar Fırsatları

Güncelleme Tarihi:

Konutta Sonbahar Fırsatları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 09:30

Haberin Devamı

Konutta Sonbahar Fırsatları
                
Konutta Sonbahar Fırsatları
                
Konutta Sonbahar Fırsatları
                    
Konutta Sonbahar Fırsatları

 

GAYRİMENKUL sektöründe sonbahar kampanyaları başladı. Konut üreticileri uygulamaya koydukları kampanyalarla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra çeşitli hediyeler de sunuyor. Biz de sonbaharda yeni bir ev sahibi olmak isteyenler için “İnşaatta Fırsatlar” dosyasında firmaların düzenlediği bu kampanyaları bir araya getiriyoruz.

GAYRİMENKUL sektöründe sonbaharda piyasayı canlandırarak girmeye hazırlanan firmalar, uygulamaya koydukları kampanyalarla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra, farklı hediyelerle projelerine çekmeye çalışıyor. İndirim, sıfır faiz kampanyası, taksit erteleme gibi birçok kampanya, sonbahar günlerinde peş peşe devreye giriyor.

Haberin Devamı

Firmalar, bu kampanyalarla yeni yıla kendi evlerinde girmek isteyenlerin oluşturduğu talebi kendi projelerine çekmeye çalışıyor. Bunda da, geçtiğimiz aylarda düzenlenen kampanyaların başarıya ulaşması etkili oluyor. Yıl içinde yakaladıkları başarılı satış rakamlarını, mevsimsel durgunluktan sonra tekrar ulaşmak isteyen firmalar, sonbahara da ev sahibi olarak girme teklifi sunuyor. Biz de İnşaatta Fırsatlar dosyasında firmaların düzenlediği bu kampanyaları bir araya getiriyoruz.

Taksit erteleme önemli
Bu yıl beklediklerinden yüksek talebe ulaşan gayrimenkul kuruluşları, sonbaharda da kampanyaları yeniledi. Eylülden itibaren neredeyse her gün yeni bir projenin tanıtılıp satışa çıktığı, devam eden projelerde ise kampanyaların hız kazandığı sektörde satışlar da artıyor. Firmaların sunduğu kampanyalar arasında, uygun fiyatlı konutların dışında en çok taksit erteleme dikkat çekiyor. Kuruluşlar, ev sahibi olanların taksitlerini ya teslimlere kadar erteliyor ya da 1 yıllık süreler veriyor. Bu kampanyaların dışında, enflasyon farkı olmadan sıfır faiz uygulama, komşusunu getirene taksit silme, peşinatı taksitlere bölme, peşin ödemelerde indirim gibi kampanyalar da düzenleniyor.

Haberin Devamı

Konut almanın zamanı
Gayrimenkul firmalarının yaptığı bu kampanyalarla satış ofislerini ziyaret eden ya da kampanya hakkında bilgi almak isteyen müşterilerin sayısında önemli artış yaşandığına dikkat çekiliyor. Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde, yaklaşık 130 bin liradan başlayan fiyatlarla taksit ödeyerek alınabilen daireler bulunuyor. Sektör temsilcileri, şu anda sektördeki şartların, konut almak isteyenler için fırsatları barındırdığını belirtiyor. Artık fiyatların düşme ihtimalinin, yükselme ihtimaline göre yok denecek kadar azaldığını ifade eden sektör temsilcileri, fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Sektörde önümüzdeki günlerde fiyatların yükselmesi ve birçok firmanın zam yapması da bekleniyor.

Haberin Devamı

Satışlar geçen seneye göre daha iyi gidiyor
SEKTÖR
temsilcileri, bu yılın eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Sektörde pazarlama argümanlarını iyi kullanıyoruz. Özellikle yıl sonuna doğru yapılan bu kampanyalar hem ev sahibi olmak isteyenlere önemli avantajlar sunuyor, hem de konut şirketleri için satışların artmasına neden oluyor. Düzenlenen kampanyalar müşterilerden büyük ilgi görüyor. sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin tüm illerinde konut sahibi olmak isteyenler kampanyalardan yararlanmak istiyor.”

2013 için endişe yok
SEKTÖR temsilcileri, 2013 yılı için de ‘temkinli bir iyimserliğe’ sahip. Bu yılı iyi değerlendiren konut üreticileri 2013 için şu açıklamayı yapıyor: “2013’den endişemiz yok. Sektörde bir gerileme yaşanacağını düşünmüyoruz. Faiz artışı pazarları daraltacaktır ancak sektörün temel dinamikleri çok iyi. Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Avrupa’nın borç krizi diğer ülkelere de yayılabilir ancak Türkiye’nin bu durumdan zarar göreceğini düşünmüyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz.”

Haberin Devamı

Sosyal tesislerin önemi artıyor
SON dönemlerde konut projelerinde öne çıkan sosyal tesis ve yeşil alanlar konut sahibi olmak isteyenlerin de ilgisi altında. Yeni projelerin önemli bir bölümünü sosyal alanlara ayırdıklarını dile getiren sektör temsilcileri, şu bilgileri verdi: “Özellikle çocuklu ailelerin büyük ilgi gösterdiği sosyal tesislere yatırımlar da her geçen gün artıyor. Sosyal tesisler yeşil alanlarla süsleniyor. Projelerde yer alan havuzlar en çok ilgi gören sosyal alan oluyor. Futbol ve basketbol sahası, spor merkezi, hamam, yürüyüş parkurları, sinema salonları da projelerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu alanlara olan yatırımlar da hızla artıyor. Son teknolojinin de kullanıldığı tesislerde yüz tanıma sistemi gibi özellikler bulunuyor. Projenin toplam yatırım tutarının yüzde 15 gibi bir kısım bu alanlara ayrılıyor.”

Haberin Devamı

İzmir’de daire fiyatına bahçeli evin adresi 35. SokakTÜRKİYE’nin en büyük çelik konut projesi 35. Sokak tüm Türkiye’den büyük ilgi görüyor. İlk etap satışlarının yüzde 75’i tamamlanan 35. Sokak’ta daire fiyatına bahçeli ev sahibi olmak mümkün.

/images/100/0x0/55ea72f7f018fbb8f880abd1

AKŞAN Yapı’nın İzmir’de hayata geçirdiği 35. Sokak projesi, birçok ‘ilk’e ev sahipliği yapıyor. Bahçeli evleri, 2 kilometre boyunca uzanan tek bir sokak üzerinde sıralanan 35. Sokak geleneksel sokak kültürünü ve unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandıracak. Gürültüden uzak, bahçeli ev hayatı yaşayacağınız 35. Sokak, sosyal tesisi ve 95 bin metrekare yeşil alanı ile yeni bir hayata adım atmanızı sağlayacak. Çocukların arkadaşları ile sokakta güven içinde oynayabileceği 35. Sokak çocuklu ailelerin de tercihi.

Hem kışlık, hem yazlık
Ege’nin incisi İzmir’de kışlık ve yazlık bir arada, üstelik daire fiyatına 35. Sokak’ta
Türkiye’nin depreme dayanıklı çelik yapı sistemi ile inşa edilen en büyük konut projesi 35. Sokak’ta, konut sahibi olmak isteyenlere birçok avantaj bir arada sunuluyor. Muhteşem doğası, sosyal donatıları, bahçeli konutları, yalıtım–iklimlendirme özellikleri sayesinde yaz/kış ayrımı olmaksızın her mevsim kullanım için ideal bir proje olarak dikkat çekiyor. Çeşme, Alaçatı, Foça gibi tatil beldelerine yakınlığı ile ev sahipleri yaz ve kış aylarını geçirmek üzere başka bir konuta ihtiyaç duymuyor.

207 bin liradan başlıyor
Diğer taraftan 35. Sokak, daire fiyatına bahçeli konut sahibi olma fırsatı da sunarak şehir hayatından kopmadan bahçeli ev hayatı yaşanabilmesini sağlıyor. Projede bahçeli konut fiyatları 207 bin TL’den başlıyor. 2013 Ocak ayında teslim edilecek projenin örnek konutları ve örnek sokağı ev sahibi olmak isteyenleri ağırlıyor.

Enerji tasarrufu var
Uluslararası yeşil bina sertifikası BREEAM’e sahip ilk ve tek konut projesi 35. Sokak’ta, yapısal çelik sisteminin avantajları ile Türkiye’de ilk defa kullanılan solar elektrik enerjisi sistemiyle yılda 400 bin kWh elektrik üreterek 290 ton daha az karbon salımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca proje evlerinde kullanılacak yüksek verimli ısıtma ve soğutma sistemi (hava kaynaklı ısı pompası) sayesinde de her yıl 376 bin kWh elektrik tasarrufu sağlanarak 272 ağaç kurtarılması planlanıyor.

Sosyal alanlarda ne var
DOĞA dostu çözümler sunan 35. Sokak’ın sosyal alanlarında şunlar yer alıyor:

* 1350 metrekare spor merkezi
* Basketbol sahası
* Tenis kortu
* Fitness salonu
* Spa salonu
* Türk hamamı
* Sauna
* Yürüyüş ve bisiklet parkurları
* İki adet açık yarı olimpik havuz
* Bir adet yarı kapalı yarı olimpik havuz
* Kreş
* Kütüphane
* Sokak kahveleri
* Organik sebze ve meyve bahçeleri – manavı
* 35.Sokak sakinlerine özel bahçeler
* Süper market ve marketler
* 24 saat güvenlik

Otopark sorununa çözüm
35. Sokak, çocuklara güvenli bir ortam yaratmak, geleneksel sokak kültürü ile büyümelerini sağlamak ve otopark sorununa kesin çözüm sunmak için konutların altında 1000 araçlık tamamen kapalı otopark imkanı sunuyor. 35. Sokak şu anda dünyada depreme karşı en güvenilir yapı sistemi olan yapısal çelik sistemi ile inşa ediliyor. Bu sistem ile kullanıcılara ısı, ses, nem, gün ışığı gibi alanlarda yüksek yapı fiziği imkanı sunuluyor. Diğer yapı sistemlerine göre çok daha uzun ömürlü olan yapısal çelik sistemi aynı zamanda kolonsuz ve kirişsiz tasarım, iç mimari ve dekorasyon rahatlığı ile ferah ve daha geniş iç mekânlar sağlıyor.

Rings İstanbul’da evi al ödemeye taşınınca başla
SELİN
Yapı tarafından inşa edilen Rings İstanbul, İstanbul’un en büyük iki ormanından biri Aydos Ormanı eteklerinde, 238 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Rings İstanbul’dan ev alan taşındıktan sonra kredi taksit ödemelerine başlamak mümkün.

/images/100/0x0/55ea72f7f018fbb8f880abd3

SELİN Yapı tarafından inşa edilen Rings İstanbul Vista, Siesta ve Rings Suites olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşuyor. Siesta Evleri’nde 1+1’den 5+2 dublekse, Vista Evleri’nde 1+1’den 4+1’e, Rings Suites’de ise stüdyo daireden 2+1’e kadar her zevke hitap eden farklı konut seçenekleri bulunuyor. Müstakil yaşam konforu sunan, üç cephesi açık, 360 derece güneş ve hava alan, birbirinin cam ve kapısını görmeyecek şekilde tasarlanmış konutlarda, mükemmel ısı ve ses yalıtımı yapılmış dairelere ev sahipleri kendilerine ait asansör ve merdivenlerle çıkabiliyor.

Ayrı depo alanları
1+1 dışındaki tüm dairelere iki araçlık kapalı otopark yerinin tahsis edildiği projede IP TV, IP telefon altyapısı ile fiber optik kablo döşenerek son teknolojilerle donatılan tüm dairelerin ayrı depo alanları da bulunuyor. İlk etabının Mayıs 2013’te bitmesi planlanıyor. Ayrıca ‘Evinizi Şimdi Alın, Ödemeye Taşındıktan Sonra Başlayın’ sloganıyla başlayan kampanya ile birlikte Rings İstanbul’dan ev alan taşındıktan sonra kredi taksit ödemelerine başlamanın
keyfini yaşıyor.

Projenin yüzde 75’i yeşil
Rings İstanbul projesinin yüzde 75’i yeşil alandan oluşuyor. 3 kilometrekarelik yürüyüş ve bisiklet parkuru, meyve bahçeleri ve korusu ile ev sahiplerinin sağlığını ve huzurunuzu da korumayı amaçlıyor.

Ana arterlere çok yakın
RİNGS İstanbul projesi, Sultanbeyli çıkışı ile TEM’e 800 metre gibi kısa bir yolla bağlanıyor. Ayrıca proje, İstanbul Finans Merkezi’ne 15, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 8, Boğaziçi Köprüsü’ne 15, FSM Köprüsü’ne ise 20 dakika mesafede yer alıyor.

Bilfen Koleji Rings İstanbul’da,
TÜRKİYE’nin en prestijli eğitim kurumlarından olan Bilfen Anaokulu ve İlköğretim Okulu’da, Rings İstanbul projesi içerisinde yer alıyor. 40 bin metrekare büyüklüğünde sosyal tesisler bulunuyor. 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri “Karma Proje” ödülünün de sahibi Rings İstanbul, 40 bin metrekare büyüklüğündeki kapsamlı sosyal tesisleriyle de oldukça iddialı. Fitness, SPA, açık ve kapalı havuzlar, futbol, basketbol, voleybol, tenis, mini golf, meyve bahçeleri ve koru, restoranlar gibi içinde ne ararsanız bulabileceğiniz sosyal tesisler, Rings İstanbul sakinlerini bekliyor.

Rings Alışveriş Merkezi
PROJE içerisinde yer alan ve bölgenin ilk alışveriş merkezi olacak olan Rings Alışveriş Merkezi yatay ve yarı açık mimarisiyle dikkat çekiyor. Rings AVM içerisinde 120 mağaza yer alacak.

İstanbul’a Tac Mahal projesi

/images/100/0x0/55ea72f7f018fbb8f880abd5

İSTANBUL’da Acunkent ve Babil Kuleleri ile Esenyurt’un çehresini değiştiren Uluhan Grup, bölgenin yaşam kalitesini yükselten yeni projesi Tac Mahal’i devreye soktu. Karma kullanım özelliğine sahip Tac Mahal, prestij ve konfora sahip konut, gelenekten geleceğe bir çarşı ve modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan sosyal tesisler bulunuyor.

İSTANBUL’da Esenyurt’un mimari anlayışına ve yaşam kalitesine katma değerler sağlayan Uluhan Grup, Tac Mahal projesini devreye sokuyor. Proje tasarımından malzeme seçimine, yapı detaylarından kalifiye işçiliğe kadar her ayrıntısını titizlikle planladığı mimari tasarımını Prof. Sinan Mert Şener ve ekibinin üstlendiği Tac Mahal’de, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak prestijli bir yaşam ve iş merkezine imza atılıyor.

970 bölüm bulunuyor
İnsan odaklı yenilikçi yaklaşımıyla projelerini zamanında teslim eden Uluhan Grup, Tac Mahal rezidans projesiyle gerek ev sahibi olmak kesimlere gerek iş kurmak isteyenlere önemli bir fırsat sunuyor. Tac Mahal rezidans projesinde yer alacak olan ve 970 bağımsız bölüm, daire ve mikro ofis alanlarının metrekare büyüklükleri kişilerin tercihine göre belirlenebiliyor. Dileyenler iki veya daha fazla alanı birleştirerek arzu ettikleri daire ve işyeri konforunu kendileri yaratabiliyor.

Site yönetimi
Proje kapsamında deprem güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor, zemin etüdleri eksiksiz gerçekleştiriliyor. Uluhan Grup’un daha önceki projeleri Acunkent ve Babil Kuleleri’nde olduğu gibi prestij projesi Tac Mahal’in profesyonel site yönetimi de Garanti Koza kuruluşu Koza Yönetim A.Ş. tarafından üstleniliyor.

Tac Mahal Çarşı
135 bağımsız bölümden oluşan Tac Mahal Çarşı’da birçok ayrıcalıklı yer alıyor. Uluhan Grup’un yürüttüğü ön çalışma sayesinde tüm sektörler önceden belirleniyor, bu sayede tüm işyerlerine iş garantisi temin ediliyor. Tac Mahal Çarşı’da sinema ve tiyatro salonları, drama okulu, tam donanımlı spor merkezi, sergi alanları, fitness center (hamam, sauna, SPA ve kapalı havuz) ve çocukların mutlu zamanlar geçirebilecekleri bir kreş de yer alıyor. Bununla birlikte, her saat başı 10 ayrı merkezden Tac Mahal Çarşı’ya hareket eden servisler, çarşıya kolay ulaşım sağlıyor ve düzenli müşteri hareketliliği yaratıyor. Ayrıca Uluhan Grup, çarşı mağazaları için haftalık, aylık, dönemsel ya da yıllık kiralama imkanı sunarak Tac Mahal Çarşı’da iş yapmak isteyenlere büyük kolaylık da sağlıyor.

Tac Mahal sosyal tesisleri
ULUHAN Grup, Tac Mahal residence projesinde her türlü sosyal imkana yer vererek yaşam merkezi sakinlerine ayrıcalıklı ve seçkin bir dünyanın kapılarını açıyor. Profesyonel site yönetimi, 7/24 saat özel güvenlik, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı otopark, 24 saat açık çocuk kreşi, fitness, spa, deniz manzaralı seyir terasları, restoranlar, kafeler, tiyatro ve sinema salonları, her yaşa uygun oyun alanları Tac Mahal’in sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

Faiz yok, vade farkı yok
TAC Mahal
’de yer almak isteyenlere 74 bin TL’den başlayan daire fiyatları sunan Uluhan Grup, geçmiş projelerinde olduğu gibi en özel ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmak isteyen kesimlere ve yatırımcılara büyük kolaylık sağlıyor. Ödemeler kredisiz, faizsiz, vade farksız ve kefilsiz, 740 TL taksit ile, 50 aya kadar vadeyle ve esnek ödeme şartları doğrultusunda, veya sıfır peşinat 24 ay vade ile müşterilerin isteğine göre şekillendiriliyor.
 
Merkezde yer alıyor
ULUHAN
Grup’un yeni projesi Tac Mahal merkezi konumuyla da hayatı kolaylaştırıyor. Metrobüse yürüme mesafesinde, TEM ve E-5 Karayolu’nun tam kesişme noktasında ve 200 metre mesafede bulunan Tac Mahal, Atatürk Havalimanı’na 10 dakika, Tüyap Fuar Merkezi’ne 5 dakika, Avcılar Deniz Otobüsü’ne 5 dakika, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne 5 dakika mesafede yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!