Konukoğlu: Amacımız ilim adamı yetiştirmek

Güncelleme Tarihi:

Konukoğlu: Amacımız ilim adamı yetiştirmek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 18:41

Konukoğlu: Amacımız ilim adamı yetiştirmek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SANKO Üniversitesi’nde “Tıpta İnovasyon Buluşmaları-2” konulu uluslararası katılımlı bilimsel toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, amaçlarının ilim adamı yetiştirmek olduğunu söyledi.



Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı İlker Saygılı ve ilgililer katıldı. Toplantıda konuşan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, tüm katılımcı ve konuşmacılara Gaziantep’e geldikleri ve konferansa katıldıkları için teşekkür etti. Amaçlarının ilim adamı yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, şöyle dedi:



“Üniversitemiz de bunun bir parçası olarak kuruldu. Kendi üniversitemiz dışında, farklı üniversitelerden de desteklediğimiz çok sayıda öğrenci mevcut. Amacımız ilim adamı yetiştirmek. Doktor, hemşire gibi sağlık profesyoneli yetiştirerek, mümkün olduğunca açığın kapanmasına katkıda bulunmaktır.”



Üniversitelerin sadece mesleki eğitimler veren kurumlar olmadığını aktaran SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav ise üniversitelerin inovasyon sürecinde de etkin kurumlar olduğunu kaydetti.



Yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi sonrası bilimsel programa geçildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!