Kömür kazanı şoku!

Güncelleme Tarihi:

Kömür kazanı şoku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 17:08

Mamak Zirvekent Mahallesi’ndeki Kusunlar TOKi konutları, 5 yıldır doğalgaz hatlarının bağlanmasını bekliyor. Kömür kazanları da arızalanan vatandaşlar, “Gecekondudan kurtulmak için buraya taşındık, gecekonduyu arar olduk” diye isyan ediyor.

Haberin Devamı

Zirvekent Mahallesi’ndeki TOKi konutlarının sakinleri, bu kışa da ısınma problemiyle girmenin kâbusunu yaşıyor. Doğalgaz bağlantıları yapılmadığı için kömürle ısınmaya çalışan TOKi konutlarında, 2. Etap’ın kömür kazanının arızalanması, yaklaşan kış öncesi vatandaşları mağdur etti.
TOKi konutlarının 2. Etap sakinlerinden Sibel Zengin, site yönetimini de eleştirerek şurları söyledi:
“5 senedir her kış aynı sorunun yaşanıyor. Evlerimiz ısınmıyor, hasta olan iyileşmiyor, sağlıklı olan hasta oluyor. Kömürle ısınmaya çalışıyorduk, ancak şimdi kömüz kazanı da arızalandı. Site yönetimi, kömür kazanı bir an evvel tamir ettirmeli.

SESİMİZİ DUYAN YOK

Havaların soğumasıyla çoluk çoluk perişan olduk. Gecekondu koşullarından kurtulmak için bize imkân sağlandı, şu koşullar gecekonduyu aratıyor. Maddi yetersizlik nedeniyle burada başka bir yere de taşınamıyoruz. Her kış manzara aynı, sesimizi duyan yok.”

Haberin Devamı

DOĞALGAZLI OLARAK SATIŞA SUNULMUŞTU

Hürriyet Ankara geçtiğimiz nisan ayında Kusunlar TOKİ’de yaşanan ısınma sorunlarını ‘Dönüşüm Şoku’ manşetiyle gündeme getirmişti. Site yönetimine çağrıda bulunan vatandaşlar dairelerin doğalgazlı olarak satışa sunulmasına karşın gerekli bağlantının 5 senedir yapılmadığını belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME!