‘Kod Adı K.O.Z’a özel gösterim

Güncelleme Tarihi:

‘Kod Adı K.O.Z’a özel gösterim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:28

Başrollerinde Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, Turgay Tanülkü, Remzi Evren, İskender Bağcılar ve Yeşim Alıç’ın yer aldığı “Kod Adı: K.O.Z.” filminin Ankara gösterimi Armada Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Konusunu, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmalar, MİT’ten basına yansıyanlar, istihbarat müsteşarının ifadeye çağrılması başta olmak üzere ‘Gezi Parkı’ olayları ile 17-25 Aralık sürecini ele alan filmin Ankara gösterimine oyuncular ve yönetmenin yanısıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

POLİTİK GERİLİM

Filmde Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran Cem Kurtoğlu, “Türkiye’de hemen hemen türünün ilk örneği politik gerilim tarzında yapılmış bir film. Son derece hareketli, bir nefeste seyredebileceğimiz film ortaya çıktı” diye konuştu.Filmin son dönemin siyasi atmosferini yansıtmasıyla ilgili ise Kurtoğlu, şunları söyledi: “Bu bir sinema filmi. Tamamen hayal ürünü. Yalnız işlediği konular Türkiye’nin son iki sene içinde yaşadığı olaylarla gerçekliklerle paralel ve eşzamanlı gidiyor. Konular aynı. O yüzden de tabi eşleşmeler oluyor gerçekle filmin içindeki konular arasında.”

GERÇEKLERİ YANSITIYOR

Haberin Devamı

Filmi izlemeye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Filmin konusu gerçekleri yansıtıyor. Vatandaşın ilgisi de bu manada son derece anlamlı. Demek ki vatandaşın o günde olan olaylarda ciddi anlamda bir tepkisi de olmuş, bu onu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!