Kocaeli mutfağına özgü lezzetler kitaplaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli mutfağına özgü lezzetler kitaplaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2018 10:43

Kocaeli mutfağına özgü lezzetler kitaplaştırıldı

Haberin Devamı

Uğur AYDIN/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ mutfağına özgü lezzetler 'Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri' adlı kitapta bir araya getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli yöresine özgü 148 yemek ve içeceğin tarifi 'Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri' adlı kitapla bir araya getirildi. Antikkapı Restoran'da düzenlen tanıtım yemeğine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve şehir protokolü katıldı. Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan Kocaeli'ne özgü lezzetler vatandaşların beğenisine sunuldu. Vatandaşlara sunulan menüde Kocaeli yöresine özgü zeytinyağlı ebegümeci, arpacık soğanlı kestane, köy peynirinden cevizli Kandıra lokumu, kabaklı kıvırmaya kadar bir çok lezzet yer aldı. Yemekler beğeni ile yenildi.

Başkan Karaosmanoğlu, 'Bilge Şehir Kocaeli Yemekleri' kitabını hazırlayanlara teşekkür ederek, "Bir şehrin zenginliği parayla olmaz. Kocaeli Türkiye'nin en zengin ili. Yaşadığımız bu kentin 5 bin yıllık bir geçmişi var. Tarihi var. Coğrafyası dünyanın en güzel coğrafyası. Burada farklı iklimleri bir arada görmek mümkün. Kentimizi daha çok tanımalıyız. Yaşadığımız kentin zenginliklerini bilmek ve yaşamak gerek. Folkloru var, müziği var. Müziği ile ilgili de çalışma var. Yöresel müzik çalışmalarımız tamamlandığında bunu da paylaşacağız. Yaşamak için yemek gerekiyor. Yöresel yemeklerimiz sadece Anadolu'dan buraya göç eden kardeşlerimizin yemekleri değil, Adana'nın kebabı gibi Antep'in baklavası gibi Kocaeli'nin de çok güzel yemekleri var. Bu kitabımızda bu yemekleri tanıtıyoruz. Yemekleri mutlaka yerinde tatmak gerekiyor. Köylerimizde çok güzel fırınlar yaptık. Buralarda pişen mancarlı pideleri tatmanızı özellikle tavsiye ediyorum. Yöresel yemeklerimizi bir kitap haline getirdik. Unutulmasın, kayıtlı olsun diye. Bazıları yörelerde gizli kalmışlar. Onların her birini bu kitapla ortaya çıkardık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!