Kızılay Meydanı’nın adı değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılay Meydanı’nın adı değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 15:44

Başkan Melih Gökçek, “Oylama sonucu doğrultusunda Genelkurmay Meydanı’nın adı ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’, Kızılay’ın adı da ‘15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ olacak” dedi. Gökçek, her iki meydana da anıt dikileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Boğaziçi Köprüsü’nün adının Bakanlar Kurulu kararıyla ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesinin ardından Kızılay Meydanı ile Genelkurmay Kavşağı’nın adlarının da değiştirilmesine ve iki noktaya anıt yapılmasına karar verildi. Demokrasi nöbetinin 10’uncu gününde Kızılay’da toplanan vatandaşlara hitaben konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılay Meydanı ile Genelkurmay Kavşağı’nın adlarının değiştirilmesi ve iki noktaya anıt dikilmesi önerisini oylamaya sundu. Konuşmasına, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nün adının ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirildiğini hatırlatarak başlayan özetle Gökçek, şunları söyledi:

İLK MECLİS’E GELECEK

“İstanbul’un olduğu gibi Ankara’nın da şehitleri var. Genelkurmay önündeki meydanın resmen konulmuş bir adı yok. Burada, o hain FETÖ’cülerin helikopterden açtıkları ateş sonucunda pek çok kardeşimiz şehit oldu. O yüzden diyorum ki ilk Belediye Meclisi’nde bu alanın adını ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’ olarak koyalım. Yine aynı yerin göbeğine de ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ koyalım.”

Haberin Devamı

MEYDANDA OYLAMA YAPILDI

Başkan Gökçek ayrıca, Kızılay Meydanı’nın adının ‘15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ olması, Güvenpark’a da ‘Demokrasi Anıtı’ yapılmasını önerdi. Gökçek, oylamasını yaptığı önerilere, vatandaşların bayraklarını kaldırarak “Evet” demesi üzerine, Gökçek, “Meclis’te de sizin seçtiğiniz üyeler var, onlar da sizin bu kararınıza onay verecektir, şimdiden hayırlı olsun” dedi.


Kızılay Meydanı’nın adı değişiyor


Kızılay’daki demokrasi nöbetine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da, 15 Temmuz girişiminde hayatını kaybeden 246 şehidi anarak, “Allah birlikteliğimizi bozmasın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!