Kızılay’daki tehlikeli üst geçit, onarılmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’daki tehlikeli üst geçit, onarılmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:11

Meşrutiyet Caddesi ile Selanik Caddesi arasındaki üst geçidin kırık camları büyük tehlike yaratıyor. Vatandaşlar, “Kullansak bir dert kullanmasak bir dert” derken, yetkililer camların Gezi olaylarında kırıldığını ve kısa süre içinde onarılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ankara’nın merkezi sayılan ve günün her saati insanların yoğun olarak bulunduğu Kızılay’daki üst geçit, görenleri hayrete düşürüyor. Meşrutiyet Caddesi’nin Selanik Caddesi’yle kesiştiği bölgede yer alan üst geçidin korkulukları ve camları kırık halde bekliyor. Trafikte hızla ilerleyen araçların arasından karşıya geçmek yerine, üst geçidi kullanmak isteyenleri daha büyük bir tehlikenin beklediğini belirten vatandaşlar, “Üst geçidi kullanmak istiyoruz ama bu haliyle daha tehlikeli” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR DÜŞEBİLİR

Çevre esnafı gün içinde binlerce Ankaralının kullandığı üst geçidin en kısa zamanda eski haline getirilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“Tunus Caddesi, Bestekar Sokak ve Tunalı Hilmi Caddesi istikametinden gelen vatandaşlar Kızılay’a gelmek için yoğunlukla Selanik Caddesi’ni kullanıyor. Bu yoğunluk tam tersi istikamette de var. İnsanlar bu geçidi bu kadar sık kullanırken, tehlike oluşturan bu durumun ortadan kaldırılması gerekiyor. Çocukların hareket halindeki araçların üzerlerine düşmesi an meselesi.”

Haberin Devamı

GEZİ’DE KIRILDI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Meşrutiyet Caddesi’ndeki üst geçitlerdeki camların Gezi Parkı olayları sırasında göstericiler tarafından kırıldığını belirterek, “Kent Estetiği görevlileri verilen zararları onarmak için çalışmalarına devam ediyor. Birçok alt ve üst geçit onarıldı, sırayla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!