Z Kuşağı’nın sesi Halsey

Güncelleme Tarihi:

Z Kuşağı’nın sesi Halsey
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 08:20

Kendi kuşağının en önemli temsilcilerinden 27 yaşındaki Halsey, 3 Eylül akşamı KüçükÇiftlik Park’ta sahneye çıkacak. Türk partneri sayesinde birçok kez turist olarak geldiği İstanbul’da bu kez şarkılarını seslendirecek Halsey’in Brooklyn’de bir bodrumda başlayan hikâyesini derledik.

Haberin Devamı

Halsey, 2014 yılında ‘Room 93’ü yayımladığında internette hakkında en çok konuşulan müzisyenlerden biri oldu. Gerçek adı Ashley Nicolette Frangipane olan Halsey, 19 yaşında New Jersey’deki evini terk edip Brooklyn’e taşındığında hem evsiz hem de neredeyse yaşamındaki hiçbir şeyi karşılayacak bütçeye sahip değildi. Şehrin hipster semtlerinden biri olan Bed-Stuy’da yaşayan Halsey’in isminin ilhamı da Halsey Street’teki metro durağından geliyordu. Burada yaşadığı kısa sürede şiirler yazmaya başladı. Şiirlerinin de daha çok duyulması için şarkı sözlerine çevirdi ve ilk şarkısı ‘Ghost’u, SoundCloud hesabına yükledi. Şarkı, kısa sürede birçok kişi tarafından keşfedildi. Halsey, daha önce verdiği bir röportajda bu durumu şöyle anlatıyor: “Ben bir YouTuber, bir blog yazarı ya da herhangi bir şey değildim. Sadece insanların ortalama bir insandan çok daha ilginç bulduğu biriydim.”

Haberin Devamı

BODRUM KATINDAN POP YILDIZLIĞINA
Halsey’in hayatındaki her şeyin değişmesi de bu şarkı ile başladı. Sanatçı, Empire State Binası’nın tepesinde imzaladığı rekor anlaşma ile ‘Room 93’ single’ını görkemli bir stüdyoda kaydetti. Single, müthiş bir başarı elde etti ve bodrum katlarında yaşarken New York’un büyük spor kompleksi Madison Square Garden’ı dolduracak bir hayran kitlesi elde etti. Ardından ilk albümü ‘Badlands’i yayımlayıp Imagine Dragons ile turneye çıktı. Albümde yer alan ‘New Americana’, otoriteler tarafından “Yeni bir yıldız doğuyor” başlıklarının atılmasına neden oldu.
Halsey’in bu kadar ilgi çekici olmasındaki en büyük neden ise kendisinin de içinde bulunduğu Z Kuşağı’nın tavır ve sorunlarını en derinden şarkılarında paylaşmasıydı. 17 yaşından itibaren bipolar bozukluğu tedavisi gördüğünü dinleyicisine anlatması, kendisi gibi aynı problemlere sahip hayranlarına büyük bir dayanak oldu. Milyonlarca dinlenen şarkıları, aynı şekilde milyonlarca dolarlık reklam anlaşmaları getirdi. Halsey, bu iki yıllık kısa sürede son dönemin en çok dikkat çeken kadınlarından biri olarak adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Halsey, Tumblr’da şiirlerini paylaşırken bir pop yıldızına dönüşebilen kuşağın temsilcisi olarak da görüldü.

Haberin Devamı

Z Kuşağı’nın sesi Halsey

Ve ardından işbirlikleri geldi... The Chainsmokers ile yaptığı ‘Closer’, milyarlarca dinlenmeyi aştı. 2017’de G-Eazy’yle aşk yaşamaya başladı. İkili, ‘Him&I’da düet yaptı. Aynı şekilde şarkı dünyanın dört bir yanında sesini duyurdu. Ve Halsey içsel bir dünyanın içine çekilmeye başladı. Hayatındaki her sorunun kariyerini etkilediğini düşünürsek, aldatılması yine onun müziğinde değişimlere gitmesine neden oldu. Baş edemediği ruhsal sorunları ve sanatsal çıkışları arasında müziği, daha olgun bir hal aldı.
Şarkıcı, geçen yılın en iyi çalışmalarından biri olarak gösterilen kahramanları Nine Inch Nails’den Trent Reznor ve Atticus Ross ile kaydettiği ‘If I Can’t Have Love, I Want Power’ı yayımladı. Çok daha yaratıcı bir döneme girdiğini vurgularken müziği de ergenlikten çıkmış bir genç gibiydi. Şarkılar, endüstriyel rock’tan bolca etken barındırıyordu. Halsey, kendine de meydan okuyordu: “Gerçekten son yıllarda başıma gelen her şeyi hissetmeme, işlememe ve anlamama izin verdim. Dünyanın, benim ve müziğin içinde bulunduğu durumdan yararlanmak istedim. Kendime de meydan okuyacağım bir şey denemekti amacım. Herkes ticari risk aldığımı da düşündü.” Nitekim Reznor, gotik bir peri masalı yaratmış gibiydi bu albümde. Halsey’in kadınlığının ne kadar güçlü olduğunu gösteren sözlerle... Albümde ‘I’m Not a Woman, I’m a God’ da haliyle en çok dikkat çeken şarkı oldu.

Haberin Devamı

TÜRK PARTNERİN GETİRDİĞİ BÜYÜK İLHAM
Halsey’in Türklerle bağı ise yaptırdığı DNA testinde yüzde 11’lik oranla Türk olduğunu açıklamasıyla yükselişe geçti. Ve kısa bir süre sonra 2020’de pop yıldızı değil de genç turist gibi İstanbul’un salaş sokaklarında gezinirken fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayımlamaya başladı. Şarkıcı, kişisel belgeselini çeken ve her adımında yanında olan Türk asıllı Amerikalı yönetmen Alev Aydın’a âşık oldu. İkili, ilişkilerinin başlangıcını ise İstanbul sokaklarında kutluyordu. Türkçe öğrenen Halsey, kısa bir süre sonra da hamile fotoğraflarını yayımlayıp Alev Aydın’dan bebek beklediğini açıkladı. Çift, Ender Ridley adındaki bebeklerini de 2021’de kucaklarına aldı. Bu Halsey için önemli bir kırılma anıydı. Çünkü sanatçı, birçok şarkısında da dile getirdiği gibi 2015 yılında sahne almasına kısa bir süre kala düşük yapmış ve bu an hayatında büyük bir travma olarak yer edinmişti. Müzik kariyerini de derinden etkileyen bu olayı Halsey şöyle anlattı: “Bu olay sonrası kendimi çok hırpaladım. Çünkü bunun olmasının nedeninin uykusuz çalıştığım günler olduğunu düşündüm. Anemiktim, bayılıyordum. Bu olay sonrası uzakta çocukların oynadığı tarlalara baktım. Pop yıldızı olmaktan çok anne olmak istiyordum. Dünyada herhangi bir şey olmak istediğimden daha fazla... Yalnız kalmaktan gerçekten korkuyordum.”
Şimdi sanatçı hayatının en güçlü döneminde... Evet, geçen günlerde yine sağlık sorunları yaşadığını söyledi ama dünya turnesine devam ettiğini de belirtti. Sanatçı, birçok kez turist olarak ziyaret ettiği İstanbul’da 3 Eylül Cumartesi akşamı saat 17.00’de ilk kez sahneye çıkacak. KüçükÇiftlik Park’ta yıldız isim, enerjik performansını sergileyecek. Z Kuşağı’nın çok sevdiği Halsey’i kariyerinin en parlak döneminde izlemek ise şans.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!