Yayıncı Raşit Gökçeli’ye veda

Güncelleme Tarihi:

Yayıncı Raşit Gökçeli’ye veda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 16:21

Toros Yayınları’nın kurucusu ve Mimarlar Odası’nın eski yöneticilerinden Raşit Gökçeli, 79 yaşında hayata veda etti. Yaşar Kemal’in eşi Tilda Kemal’in oğlu olan, daha sonra ünlü yazarın velayetine aldığı Gökçeli’nin cenazesi yarın öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan kaldırılacak.

Haberin Devamı

1944’te doğan Raşit Gökçeli, Saint Benoit Lisesi’nin ardından 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Mimari bürolarda staj ve desinatörlük yapan Gökçeli, 1970’te öğrenci asistan olarak ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde çalışmaya başladı, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini yaptı, asistan ve öğretim görevlisi olarak 1980’e kadar çalıştı. 1982-1998 yılları arasında Toros Yayınları’nın yöneticiliğini yapan Gökçeli, PEN Kulübü (Türkiye), Mimarlar Odası, Mimarlar Derneği, Mimarlık Vakfı, İTÜ Vakfı, ODTÜ Mezunları Derneği gibi kurumların yönetimlerinde de yer almıştı.
Ünlü karikatürist Behiç Ak, Gökçeli’nin ölümü üzerine sosyal medya platformu X’te yayımladığı mesajında “Sevgili dost, Raşit Gökçeli’ yi yitirmişiz. Mimarlar Odası’nın unutulmaz yöneticilerinden, sıra dışı, yaratıcı ve benzersiz bir düşün insanıydı. (Bu yazdıklarıma bakıp gülüyordur şimdi) Ondan çok şey öğrendik. Alışmak zor.” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!