Yaşadığımız tuhaf zamanların filmi: ‘Ringtone Rhapsody’

Güncelleme Tarihi:

Yaşadığımız tuhaf zamanların filmi: ‘Ringtone Rhapsody’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 13:45

Emre Senan ve Semih Fırıncıoğlu’nun işbirliğinden doğan ‘Ringtone Rhapsody’ projesi sanatseverlerle buluştu. Emre Senan’ın çizgileriyle hazırlanan çizgi film, günlük hayatın sıradanlaşan tuhaflıklarını yaşadığımız olağanüstü dönem üzerinden gözler önüne seriyor. Film müziğinin Semih Fırıncıoğlu tarafından akıllı telefonlarda var olan zil ve uyarı sesleri üzerinden hazırlandığı ‘Ringtone Rhapsody’ ücretsiz olarak video paylaşım platformu Vimeo üzerinden izlenebilir.

Haberin Devamı

2019 yılının sonunda Emre Senan İstanbul’dan New York’a, elli yıllık arkadaşı Semih Fırıncıoğlu’na bir e-posta yolladı, yeni çizgi filmi için bir “müzik” yazıp yazamayacağını sordu. İki arkadaş daha önce de benzer işlerde birlikte çalışmışlardı. Emre Senan evet yanıtını aldıktan sonra koşullarını iletti: Semih Fırıncıoğlu yalnızca akıllı telefonlarda var olan zil ve uyarı seslerini (ringtones) kullanabilecek, başka hiçbir ses ögesi müziğe sızamayacaktı. İkilinin üzerinde anlaştığı ikinci konu da müzik sürecine Emre, çizim/canlandırma sürecine de Semih müdahale etmeyecekti.
Semih Fırıncıoğlu bu fikri baştan çıkarıcı buldu ve işe koyuldu. Emre Senan, Fırıncıoğlu’nun düzenlemesini alınca, filmi çizmeye başladı. Evrensel salgın boyunca Atlantiğin iki yanında yalnız ve yalıtılmış odalarında çalışıp projeyi 2020 Kasım ayında sonlandırdılar. Filmi kadim dostları Celil Oker’e ithaf ettiler.
Proje için Semih Fırıncıoğlu, Apple Logic Pro X programını, Emre Senan ise üzerinde Rough Animator programı çalışan bir iPad Pro kullandı. Kurgu ve bir araya getirerek sonlandırma işi ise Adobe Premier kullanılarak gerçekleştirildi.
Video gerçekleştirildiği tuhaf dönemin bütün unsurlarından açıkça etkilenmiş, tarihteki belirli bir zaman aralığına tanık olmaya çalışmış bağımsız bir proje olarak ikilinin ortak yaratıcılık sabıkalarına eklendi.
‘Ringtone Rhapsody’yi izlemek için tıklayın...

 

BAKMADAN GEÇME!