Ünlü portreler müzayedeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü portreler müzayedeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 22:37

Ünlü ressamların tabloları 11 Mart’ta Artam Antik A.Ş.’nin düzenleyeceği müzayedeyle satışa çıkıyor. Müzayedenin önemli bölümü portrelerden oluşuyor. Mahmud Cüda’nın ‘Sara’ adlı tablosu bunlardan biri.

Haberin Devamı

ARTAM Antik A.Ş.’nin 11 Mart cumartesi günü Antik Palace’ta düzenleyeceği 295’inci müzayedesinde 20’nci yüzyıl çağdaş Türk resim sanatından önemli bir seçki satışa sunulacak. Aralarında Fahrel Nisa Zeid, Mahmud Cüda, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Nejad Melih Devrim, Orhan Peker, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nurullah Berk, Sabri Berkel, Ömer Uluç ve Mehmet Güleryüz gibi isimlerin yer aldığı müzayedede birçok eser ilk defa müzayedeye çıkarılıyor.

USTALARIN ESERLERİ
Ressam Mahmud Cüda’nın 1929’da yaptığı üç nü tablodan biri olan ve ilk defa satışa sunulacak eserler arasında yer alan ‘Sara’ adlı tablosu 500 bin lira muhammen bedelle satışa sunulacak. Prof. Dr. Kıymet Giray tablodaki pembe elbisenin ressamın eşi Nazıma Hanım’a ait olduğunu belirttikten sonra eseri “Portre özellikleriyle Cüda’nın çok özgün ve etkili yapıtları arasında önemli bir yere sahip” diye yorumluyor. Müzayedenin diğer önemli eseri ise Fahrel Nisa Zeid imzalı Paris’in ünlü galericisini yaptığı ‘Dina Vierny’nin portresi’. Zeid’in tablosu da 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Müzayedede aynı zamanda Erol Akyavaş’ın ‘Zaman Herşeyi Siler’, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Boğaz’, Burhan Doğançay’ın ‘Kurdeleler’, Nurullah Berk’in ‘Balıkçılar’, Orhan Peker’in ‘At’ eserleriyle Mehmet Güleryüz ve Ömer Uluç’un farklı dönemlerinden tablolar da yer alıyor.

‘CİNDİRELLA’YA 350 BİN TL
Müzayedede ayrıca, Şevket Dağ, Hale Asaf, Feyhaman Duran, Edip Hakkı Köseoğlu, Ziya Keseroğlu, Şeref Akdik, Eşref Üren, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Uygur, Taner Ceylan ve Erol Akyavaş imzalı otoportrelerin yer aldığı koleksiyon ilk kez müzayedeye çıkacak. Taner Ceylan’ın yaptığı işler arasında en detaylı, ince işlenmiş resmi olarak bilinen ‘Cindirella’ otoportresinin 350 bin lira açılış fiyatıyla satışa sunulacağı müzayedede, Cemal Tollu, Neşet Günal, Cihat Burak, Avni Arbaş, Abidin Dino, Mübin Orhon, Selim Turan Hakkı Anlı, Adnan Çoker, Nuri İyem, Azade Köker, Kemal Önsoy, İrfan Önürmen’in de eserleri bulunuyor. Olgaç Artam’ın yöneteceği müzayedede yer alacak eserlerin online kataloğu için www.antikas.com

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!